iOS 11.3: Noua Functie Importanta Descoperita

iOS 11.3 are o noua functie importanta descoperita pentru iPhone si iPad, compania Apple urmand a usura viata utilizatorilor de iDevice-uri cu ajutorul ei.

ios 11.3 logare icloud apple id

iOS 11.3 este in momentul de fata disponibil in proces de testare beta pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iPhone si iPad, insa compania Apple testeaza prin el si diverse alte functii importante pentru iOS. Mai exact, in cadrul iOS 11.3 a fost descoperita o noua functie care ne va ajuta sa ne logam oriunde pe internet folosind o singura parola si sistemul iCloud.

iOS 11.3 are aceasta noua functie testata sub denumirea unui sistem single sign-on, compania Apple oferind ceva similar deja pentru utilizatorii Apple TV, insa se pare ca vrea sa introduca functionalitatea si pe iPhone, sau iPad. Practic, iOS 11.3 ne arata ca Apple vrea sa ne permita sa folosim un Apple ID pentru a ne loga pe o varietate de website-uri de pe internet, indiferent ce fel de cont avem deja facut acolo.

iOS 11.3 va permite logarea in website-uri folosind iCloud si un Apple ID

iOS 11.3 are sistemul in dezvoltare deocamdata, dar pentru ca el sa functioneze, este necesar ca website-urile sa foloseasca o tehnologie speciala pentru ca datele sa fie culese din iCloud si transmise catre website pentru logare. Desigur ca inainte ca totul sa fie disponibil, fie in iOS 11.3 sau alte versiuni, e necesar ca noi sa introducem datele de logare la acel website, dar apoi logarea se va face automat.

iOS 11.3 logare website icloud

iOS 11.3 are deasemenea disponibila o functie care permite autentificarea cu un Apple ID in baza unui cod QR scanat folosind aplicatia Camera a iPhone, sau iPad, ideea fiind similara cu cea a logarii universale din iDevice-uri. Sistemul va functiona cel mai simplu in aplicatii pentru iPhone sau iPad, iar in web va fi mai greu de implementat, insa Apple testeaza in iOS 11.3 ceva ce ne va face viitorul mai simplu.