Apple Music ajunge Spotify in Numarul de Abonati

Apple Music ajunge din urma Spotify in ceea ce priveste numarul de abonati activi in SUA, diferenta dintre cele doua companii fiind minora, conform analistilor.

Apple Music ajunge Spotify Abonati

Apple Music este foarte aproape de a ajunge Spotify din urma in ceea ce priveste numarul de abonati, cel putin in SUA, conform unor informatii oferite de catre analisti americani. Conform acestora, Apple Music atrage lunar mai multi abonati decat serviciul de streaming audio din Suedia, ajungand recent la numarul de 36 de milioane la nivel global.

Apple a atras noi abonati in cuantum de cam 5% din baza sa totala in fiecare luna, in timp ce in cazul Spotify cresterea s-a situat la 2% lunar, serviciul Apple urmand a-l intrece pe cel suedez in vara. Apple Music si-a crescut numarul de abonati cu 60% in ultimele 5 luni, in septembrie fiind anuntati 30 de abonati activi in platforma, deci vorbim despre o crestere foarte mare pentru platforma.

Spotify are in continuare de aproape 2 ori mai multi abonati decat Apple Music, 70 de milioane la nivel global, insa in SUA cifrele ar fi extrem de apropiate intre companii. Niciuna dintre ele nu imparte numarul de abonati pe tari, insa cei care sustin ca Apple Music ar intrece Spotify in SUA au cel mai probabil inforamtii detaliate privind abonatii pe diverse tari.

“Spotify is widely considered the dominant force in the streaming world, with Apple at a distant second. To be sure, Spotify is larger globally and continues to grow slightly faster. But that the No. 2 streaming service is quietly gaining ground in the largest music-subscription market in the world signals Spotify now has significant competition.”

Desi Apple Music atrage mai multi abonati decat Spotify in SUA, la nivel global lucrurile stau exact invers, compania suedeza fiind intr-un usor avantaj in fata celor de la Apple. Partea interesanta este ca daca s-ar compara platformele incluzand si cei care beneficiaza de 3 luni de Apple Music gratuit, platforma Apple are mai multi utilizatori decat Spotify de ceva vreme.

16 COMENTARII

 1. Normal ca se apropie , dacă in Londra este oferit gratuit 6 luni ceva de genu , la EE dacă e free 6 luni iar după se dezaboneaza ????

 2. Am incercat Apple Music pe un device cu Android, dar nu am fost atat de incantat.Calitatea aplicației lasa de dorit, iar UI, nu eete pe gustul meu. Am revenit la Google Play Music.

 3. Db-ul Spotify depaseste cu mult Apple Music. Incearca tu zi de zi timp de 1 luna sa descoperi muzica noua pe Apple music. Vezi daca iti place ce returneaza. Si incearca si pe Spotify sa faci exact ce ai facut in Apple Music. O sa te convingi singur ca diferenta dintre ele este inca foarte mare.

 4. Am folosit Spotify gratuit iar din prima lună folosesc apple music. Sunt mulțumit. Iar pentru anumite interpretări din muzica clasica de exemplu… unde nu conteaza strict numai compozitorul… exista soluții de cloud si programe de ascultat.

 5. de acord. Pe rock mai ales sunt praf cei de la apple. Sudezii normal sunt muuult mai bine “aprovizionati” pe genul asta de muzica. Muzica pt copii iarasi f multe albume pe spotify, 0 barat pe apple music. Pt mine Spotify rulez!

 6. Un nou semn ca ‘nu se stie cand’ dar totusi o sa vina si ziua ‘Z’ cand Spotify ajunge si la noi este unul destul de subtil. Avand aplicatia descarcata din US Store normal, cand apare actualizare trebuie sa intrii pe Store-ul US ca sa o poti apica. De vreo luna, luna 1/2 exista undeva ascuns un redirect (pentru ca in Store, public inca nu apare) un proxy ce permite actualizarea aplicatiei fara sa mai treci din App Store RO in US. Pur si simplu se actualizeaza ca toate aplicatiile luate din RO. Ma gandesc ca este un alt mic pas pana o sa avem Spotify oficial in RO.
  Eu folosesc Spotify de vreo 5 ani, serviciul Premium si pot spune ca a fost si inca este nr. 1.

 7. Problema cu Apple music nu este calitatea audio sau cantitatea ci calitate aplicației. Este mult mai puțin intuitivă fata de spotify și nu are playlist-uri la fel de bune și de bine organizate.

 8. Aici probabil ca ai dreptate. Încă nu s-a lansat în România? Parca trebuie să intre pe piața din toamna lui 2017. Eu il folosesc de câțiva ani pentru ca locuiesc în Franța!

 9. Eu am abonament la ambele , dar mi se pare mai organizat spotify și mai “dotat “ fata de Apple music , dar le folosesc pe amandoua

 10. Inainte la fiecare 14 zile era nevoie de vpn pentru reactivarea contului. Nu mai este nevoie. Faci contul de pe un VPN US si ai o luna premium gratis. Apoi poti sa folosesti default contul. Variante de premium din Ro sunt prin gift cards. Important este sa cumperi gift cards pentru regiunea in care ai contul. Daca ai Spotify UK iei pentru UK. Daca ai din US cauti sa cumperi card pentru US.