Apple Music ajunge Spotify in Numarul de Abonati

Apple Music ajunge din urma Spotify in ceea ce priveste numarul de abonati activi in SUA, diferenta dintre cele doua companii fiind minora, conform analistilor.

Apple Music ajunge Spotify Abonati

Apple Music este foarte aproape de a ajunge Spotify din urma in ceea ce priveste numarul de abonati, cel putin in SUA, conform unor informatii oferite de catre analisti americani. Conform acestora, Apple Music atrage lunar mai multi abonati decat serviciul de streaming audio din Suedia, ajungand recent la numarul de 36 de milioane la nivel global.

Apple a atras noi abonati in cuantum de cam 5% din baza sa totala in fiecare luna, in timp ce in cazul Spotify cresterea s-a situat la 2% lunar, serviciul Apple urmand a-l intrece pe cel suedez in vara. Apple Music si-a crescut numarul de abonati cu 60% in ultimele 5 luni, in septembrie fiind anuntati 30 de abonati activi in platforma, deci vorbim despre o crestere foarte mare pentru platforma.

Spotify are in continuare de aproape 2 ori mai multi abonati decat Apple Music, 70 de milioane la nivel global, insa in SUA cifrele ar fi extrem de apropiate intre companii. Niciuna dintre ele nu imparte numarul de abonati pe tari, insa cei care sustin ca Apple Music ar intrece Spotify in SUA au cel mai probabil inforamtii detaliate privind abonatii pe diverse tari.

“Spotify is widely considered the dominant force in the streaming world, with Apple at a distant second. To be sure, Spotify is larger globally and continues to grow slightly faster. But that the No. 2 streaming service is quietly gaining ground in the largest music-subscription market in the world signals Spotify now has significant competition.”

Desi Apple Music atrage mai multi abonati decat Spotify in SUA, la nivel global lucrurile stau exact invers, compania suedeza fiind intr-un usor avantaj in fata celor de la Apple. Partea interesanta este ca daca s-ar compara platformele incluzand si cei care beneficiaza de 3 luni de Apple Music gratuit, platforma Apple are mai multi utilizatori decat Spotify de ceva vreme.