iOS 11.3 si Surpriza pentru iPhone si iPad

iOS 11.3 aduce o surpriza foarte interesanta pentru iPhone si iPad, compania Apple implementand o noua functionalitate care va permite dezvoltarea de aplicatii grozave.

ios 11.3 surpriza iphone ipad

iOS 11.3 vine cu o surpriza foarte interesanta pentru iPhone si iPad din partea companiei Apple, ea fiind descoperita in cea de-a doua versiune beta a sistemului de operare. Cei de la Apple n-au anuntat-o in prealabil, asa ca vorbim despre o intentie care abia acum iese la iveala, cei de la Apple implementand in iOS 11.3 un nou API ClassKit pentru iPhone si iPad.

Vorbim despre un framework special pe care compania Apple il ofera pentru iPhone si iPad incepand cu iOS 11.3, el fiind creat special pentru mediul educational. Conform informatiilor limitate disponibile in codul sursa, dezvoltatorii vor putea crea aplicatii cu Classkit care vor permite evaluarea studentilor in timpul examenelor, direct de pe iPad.

Se pare ca aplicatiile care vor fi create special pentru examene vor comunica prin iCloud cu dezvoltatorul, acolo fiind transmise informatiile inregistrate de la studenti. Mai mult decat atat, ClassKit va limita utilizarea iPad doar la aplicatia de examen pe toata durata acestuia, deci utilizatorii nu o vor putea parasi decat daca li se permite de catre profesor.

Ideea din spatele ClassKit este foarte interesanta si arata ca Apple inca spera ca mediul educational sa cumpere tabletele sale pentru utilizare in scoli, licee si facultati. Apple va oferi cu siguranta mai multe informatii despre ClassKit in perioada urmatoare, platforma urmand a fi disponibila cu iOS 11.3, dar aplicatiile vor aparea mult mai tarzu de atat.

ios 11.3 surpriza iphone ipad classkit