iOS 11.3: CUM Dezactivezi Limitarea Performantelor iPhone

iOS 11.3 iti permite sa dezactivezi limitarea performantelor iPhone multumita uneo noi functii implementate de catre Apple, dar iata cum o folosesti si ce inseamna informatiile despre sanatatea bateriei.

36

iOS 11.3 Dezactivezi Limitare Performante iPhone

iOS 11.3 are in sfarsit implementata de catre compania Apple optiunea de a dezactiva limitarea performantelor iPhone, noua functie fiind oferita incepand cu versiunea beta 2 pentru lumea intreaga. Toti cei care instaleaza iOS 11.3 beta 2 au posibilitatea de a verifica in Settings > Battery > Battery Health, Configurari > Baterie > Sanatate Baterie, informatii privind starea de “sanatate” a bateriei si limitarea performantelor iPhone.

iOS 11.3 va afisa acest meniu doar dupa ce un iPhone se inchide in mod subit pentru prima oara, modelele afectate fiind toate cele lansate intre iPhone 6 si iPhone 7 Plus, indiferent de modelul vandut. Toate telefoanele iPhone care au instalat iOS 11.3 pentru prima oara vor avea functia de limitare a performantelor dezactivata pana in momentul in care are loc o inchidere subita, din acel punct fiind afisat si meniul privind starea de “sanatate” a bateriei.

iOS 11.3 va limita de aici incolo performantele telefoanelor si va afisa informatii detaliate privind ceea ce se intampla, insa in versiunea beta meniul este afisat indiferent de vreo inchidere subita anterioara. In versiunea beta Apple ofera acest meniu in mod standard pentru ca toata lumea sa stie cu ce se va confrunta dupa ce iOS 11.3 va fi lansat in versiune beta publica de catre compania Apple, asa ca stiti ce urmeaza sa primiti.

iOS 11.3 – iata cum dezactivezi limitarea performantelor iPhone

iOS 11.3 va permite dezactivarea limitarii performantelor iPhone, insa asta va genera inchideri subite cand bateria nu poate furniza energia necesara pentru functionarea componentelor telefoanelor. Acesta este riscul pe care si-l asuma clientii iPhone care instaleaza iOS 11.3 si dezactiveaza aceasta limitare, compania Apple oferind intr-un final si aceasta optiune pentru cei care ar fi trebuit sa o aiba de la bun inceput in dispozitive.

iOS 11.3 aduce optiuni pentru cei care sunt afectati de aceasta problema a limitarii performantelor iPhone, insa rezolvarea consta in inlocuirea bateriei uzate cu una care sa ofere performantele dorite. Apple ofera posibilitatea de a inlocui bateria iPhone la pretul de 30 de dolari, sau euro, inclusiv in Romania, asa ca daca aveti telefoanele cu performante limitate si in iOS 11.3, atunci singura solutie este sa inlocuiti bateria uzata.

Acestea fiind spuse, iata cum descrie Apple informatiile pe care iOS 11.3 urmeaza sa le afiseze pentru starea de sanatate a bateriilor telefoanelor iPhone.

iOS 11.3 baterie capacitate maxima

Capacitatea maximă a bateriei tale

Ecranul Sănătate baterie include informații privind capacitatea maximă a bateriei și privind capacitatea bateriei de a livra performanță de vârf.

Capacitatea maximă a bateriei măsoară capacitatea bateriei în raport cu cea din momentul în care bateria era nouă. Bateriile sunt la 100% atunci când sunt activate pentru prima dată, iar capacitatea lor va scădea pe măsură ce bateriile se învechesc din punct de vedere chimic, lucru ce poate avea ca rezultat reducerea perioadelor între încărcările dispozitivului.

O baterie normală este concepută să păstreze până la 80% din capacitatea inițială și după 500 de cicluri de încărcare complete, în condiții de utilizare normală. Garanția de un an include service pentru o baterie defectă. Dacă garanția expiră, Apple oferă service contra-cost pentru baterii. Află mai multe despre ciclurile de încărcare.

iOS 11.3 baterie capacitate maxima

Performanța este normală

Când starea bateriei poate susține performanțe de vârf în condiții normale și nu are aplicate funcționalități de gestionare a performanței, vei vedea acest mesaj:

“Bateria dvs. permite în prezent o performanță de vârf normală.”

iOS 11.3 baterie performante 1

Funcționalitate de gestionare a performanței aplicată

Când a fost aplicată funcționalitatea de gestionare a performanței, vei vedea acest mesaj:

“Acest iPhone a suferit o oprire neașteptată, deoarece bateria nu a putut furniza puterea de vârf necesară. Pentru a preveni repetarea acestei situații, au fost aplicate măsuri de gestionare a performanței. Dezactivați…”

Reține: dacă dezactivezi funcționalitatea de gestionare a performanței, nu o vei putea reactiva. Aceasta va fi reactivată automat dacă mai are loc o închidere neașteptată. Vei avea la dispoziție și opțiunea de a dezactiva această funcționalitate.

iOS 11.3 sanatate necunoscuta baterie

Sănătate necunoscută baterie

Dacă iOS nu poate stabili starea de sănătate a bateriei, vei vedea acest mesaj:

“Acest iPhone nu poate determina starea de sănătate a bateriei. Un furnizor de service autorizat Apple poate verifica bateria. Mai multe despre opțiunile de service…”

Această problemă poate fi cauzată de o baterie instalată necorespunzător sau de o piesă necunoscută din baterie.

iOS 11.3 baterie limitare performante dezactivat

Funcționalitatea de gestionare a performanței este dezactivată

Dacă dezactivezi funcționalitatea de gestionare a performanței care a fost aplicată, vei vedea acest mesaj:

“Acest iPhone a suferit o oprire neașteptată, deoarece bateria nu a putut furniza puterea de vârf necesară. Ați dezactivat manual măsurile de gestionare a performanței.”

Dacă dispozitivul se confruntă cu o altă închidere neașteptată, funcționalitățile de gestionare a performanței vor fi reaplicate. Vei avea la dispoziție și opțiunea de a dezactiva această funcționalitate.

iOS 11.3 baterie deteriorata

Sănătate baterie deteriorată

Dacă sănătatea bateriei s-a deteriorat semnificativ, va apărea mesajul de mai jos:

“Starea de sănătate a bateriei dvs. este degradată semnificativ. Un furnizor de service autorizat Apple poate înlocui bateria pentru a restabili complet performanța și capacitatea. Mai multe despre opțiunile de service…”

Acest mesaj nu indică nicio problemă legată de siguranță. Poți folosi în continuare bateria. Cu toate acestea, este posibil să te confrunți cu probleme mai evidente legate de baterie și performanță. Înlocuirea bateriei cu una nouă îți poate oferi o experiență superioară.