10.2 C
București
vineri, aprilie 26, 2024

Acasă Windows 10 Windows 10: Functia care Schimba Logarea in Calculatoare

Windows 10: Functia care Schimba Logarea in Calculatoare

Windows 10 urmeaza sa aiba implementata o functie care va schimba complet folosirea unui calculator, spre multumirea unui numar mare de utilizatori de PC-uri.

windows 10 parola calculator

Windows 10 le va permite utilizatorilor sa renunte complet la utilizarea de parole pentru logare in calculatoare incepand din 2018, aceasta schimbare fiind implementata in prima versiune beta a sistemului de operare. Windows 10 S este versiunea in care compania Microsoft a eliminat utilizarea parolelor pentru logare in calculatoare pentru cei care seteaza sistemul Windows Hello si folosesc o aplicatie numita Authenticator pentru logare.

Windows 10 S are in imaginea de mai jos prezentata aceasta functionalitate, utilizatorii putand folosi Touch ID pentru a se loga in calculatoare, asa cum se intampla si pe Mac-uri in momentul de fata. Aici vorbim desigur despre cei care au iPhone, insa in cazul Android teoretic orice amprenta va putea fi folosita pentru logare, lucru care ar trebui sa bucure multa lume care va folosi Windows 10 anul acesta in propriile calculatoare personale.

Windows 10: functia care schimba logarea in calculatoare

Windows 10 parole

Windows 10 urmeaza sa aiba din 2018 un S Mode implementat de catre compania Microsoft, Windows 10 S urmand a fi scos din distributie de catre compania Microsoft in cursul anului 2018. Aceasta versiune este oferita pentru mediul educational in momentul de fata, insa ea va disparea, Windows 10 urmand a avea un S Mode special integrat pentru anumite versiuni ale sistemului de operare, deci eliminarea parolelor se va extinde la intregul sistem de operare.

Windows 10 va ajunge in sfarsit din urma sistemul de operare macOS, in care compania Apple a implementat de ceva vreme posibilitatea de a face deblocare folosind Apple Watch, dar nu si cu iPhone. Windows 10 nu va avea totusi ceva in plus fata de macOS aici, deoarece cu diverse aplicatii este posibila deblocarea Mac-urilor folosind iPhone, deci in lipsa unui suport pentru deblocare cu un smartwatch, va ramane de fapt in urma.

Windows 10 face totusi un pas major spre disparitia parolelor, deoarece eliminarea necesitatii acestora pentru deblocarea unui calculator personal este un foarte mare pas in directia corecta.