HomePod: Primul Produs Apple Dezasamblat prin Taiere in Jumatate

HomePod a fost dezasamblata la scurt timp dupa ce a intrat in posesia celor de la iFixIt si vorbim despre primul produs al companiei Apple care a trebuit taiat in jumatate pentru a fi dezasamblat in intregime. HomePod are un design foarte elegant si foarte simplu, insa in interior exista multe componente atent plasate de catre inginerii celor de la Apple, iar repararea boxei de catre clienti fara a o distruge este considerata a fi imposibila, de catre iFixIt.

HomePod dezasamblata 2

HomePod are un conector de 14 pini ascuns de catre compania Apple, acesta fiind cel mai probabil folosit pentru diagnosticarea eventualelor probleme ale unitatilor aduse pentru reparatie in magazine. HomePod are deasemenea un chip A8, asa cum a promis compania Apple, 1 GB RAM fiind cel mai probabil integrat, insa un spatiu de stocare de 16 GB este deasemenea folosit, rolul sau fiind de a stoca, cel mai probabil, melodiile rulate prin Apple Music prin streaming.

HomePod dezasamblata

HomePod are deasemenea o susa de curent formata din doua bucati, una dintre ele furnizand energie electrica pentru cele 7 tweetere si subwoofer, ceea ce era de asteptat intr-o asemenea configuratie. Apple foloseste deasemenea si 19 LED-uri pentru a afisa o animatie pentru Siri, butoanele + si – fiind incrustate in placa logica folosita pentru control, un magnet imens fiind folosit pentru a oferi putere subwooferului cand ascultam muzica.

HomePod dezasamblata 4

HomePod este o boxa extrem de rezistenta, ea fiind gandita de catre compania Apple pentru a rezista chiar si la un impact puternic cu o suprafata dura, insa asta face reparatiile extrem de dificile. Probabil de aceea si cere Apple 280 de dolari pentru a inlocui complet o boxa HomePod care are nevoie de reparatii, cei din Cupertino neavand vreo alta metoda listata pentru a repara boxele stricate, separat de inlocuirea lor completa contra acestui cost.

HomePod dezasamblata 3

HomePod dezasamblata 1