iOS 12: Apple Amana Lansarea unor Functii pentru iPad

iOS 12 nu va aduce unele functii foarte interesante care erau pregatite de catre compania Apple pentru iPad, iata ce trebuiau sa faca acestea pentru utilizatori.

ios 12 apple functii ipad

iOS 12 va fi o mare surpriza pentru multi dintre fanii Apple, dar nu pentru ca va avea functii extraordinare, ci pentru ca acestea vor lipsi doarece in Cupertino inginerii se concentreaza pe cu totul altceva. Mai exact, v-am spus deja azi ca iOS 12 e gandit nu pentru a aduce schimbari majore, ci pentru a imbunatati functii exitente si performantele pe care iDevice-urile le au, Apple incercand sa evite si situatii in care nu poate livra functii promise.

iOS 12 nu va aduce unele schimbari majore pentru iPhone, cum ar fi o schimbare de interfata pentru ecranul principal de aplicatii, insa se pare ca nici pentru tabletele iPad nu vor exista schimbari importante. Apple avea in plan ca pentru iPad sa ofere prin iOS 12 o functie care sa permita deschiderea mai multor “ferestre” intr-o singura aplicatie, ca intr-un browser web, asa cum exista si in macOS, insa se pare ca a renuntat la aceasta idee deocamdata.

iOS 12 – Apple amana lansarea unor functii pentru iPad

iOS 12 trebuia deasemenea sa aduca pe iPad o functie care sa permita rularea aceleiasi aplicatii in doua ferestre separate, sau unele functii care sa functioneze cu Apple Pencil, dar si acestea au fost eliminate din procesul de dezvoltare. Inginerii celor de la Apple au acum posibilitatea de a decide singuri ce functii pentru iOS 12 vor fi implementate si care nu sunt pregatite pentru a fi oferite, acestea din urma fiind scoase din dezvoltare pentru versiunea initiala.

“Consumers will have to wait until 2019 for significant iPad-focused software upgrades. Among them: A feature that will make it possible to run several windows in one app and click between them just like tabs in a web browser (the Mac got this feature a couple of years ago) and a related enhancement that lets two screens from the same app run side-by-side. Other updates that have been pushed back include new features for the Apple Pencil stylus and a toggle in the email app that will mute notifications from specific threads.”

iOS 12 va fi o foarte mare dezamagire pentru foarte multi dintre fanii companiei Apple, iar asta pentru ca nu va aduce multitudinea de schimbari cu care ne-am obisnuit de-a lungul anilor de la companie. Da, Apple poate explica faptul ca nu vrea sa lanseze ce nu este pregatit, insa o companie atat de mare trebuie sa aiba capacitatea de a oferi multe functii noi in fiecare an, dar iOS 12 va oferi schimbarea de mentalitate pe care Steve Jobs nu a vrut vreodata sa o impuna.