iOS 12: Schimbarea URIASA Anuntata de Apple

iOS 12 vine pe fondul unei schimbari uriase anuntate de catre compania Apple pentru iPhone si iPad prin intermediul unuia dintre vicepresedintii sai.

ios 12 schimbare apple

iOS 12 este in momentul de fata in plin proces de dezvoltare in cadrul companiei Apple, acest lucru fiind anuntat inca de acum mai bine de o saptamana, cand am fost instiintati si in legatura cu o veste foarte proasta. Mai exact, faptul ca iOS 12 nu va contine foarte multe functii noi deoarece Apple se concentreaza pe imbunatatirea substantiala a performantelor sistemului de operare, dar si pentru a fi rezolvate probleme de functionare.

iOS 12 va veni in vara in versiune beta, insa inginerii companiei Apple vor avea ocazia de a refuza aprobarea implementarii unor functii noi pentru iPhone si iPad, daca ei considera ca acestea nu sunt pregatite pentru implementare. Aceasta reprezinta o schimbare uriasa pentru ideologia companiei Apple, jurnalistii americani spunand ca pana acum compania dorea sa implementeze functii noi importante in fiecare an pentru a-si depasi competitorii, dar iOS 12 este gandit altfel.

“The decision to formalize the process and give engineers more time to perfect software is a major cultural shift. For years, the company has funneled its energies into quick-turnaround, splashy upgrades that are designed to wow the faithful and make rivals seem slow-footed.”

iOS 12 – schimbarea uriasa anuntata de catre compania Apple

iOS 12  avut aceasta schimbare majora de strategie anuntata de catre Craig Federighi, vicepresedinte senior al companiei Apple, in cursul lunii ianuarie, iar inginerii celor din Cupertino sunt cei mai fericiti. Conform unor surse din cadrul Apple, inginerii nu vor trebui sa lucreze “noapte si zi” pentru a pregati cat se poate de bine functii majore pentru iOS 12, ci vor decide care functii sunt pregatite pentru a fi oferite si care vor avea lansarea amanata.

“But the feature-packed upgrades place huge demands on Apple’s beleaguered engineers […] Under the previous system, a person familiar with Apple says, “inevitably, some things will be late because you underestimated how long it would take. Some things have to be cut, some things have to be rushed. It’s the result of having thousands of people working on the same schedule.””

iOS 12 nu va avea functii grabite care nu ofera cea mai buna experienta posibila, totul intr-o tentativa de a evita situatiile ridicole de anul acesta in care a fost pusa compania Apple. Daca nici iOS 12, unde functiile noi nu au prioritate in fata imbunatatirii celor existente, nu va fi lipsit de probleme si utilizatorii se vor chinui cu iDevice-urile la fel de mult, atunci e clar ca la Apple e nevoie de schimbari majore de personal in viitorul apropiat.

21 COMENTARII

  1. Parca Apple lansa numai functii care erau bine pregatite – acum recunosc ei singuri ca au dat buleala. Nu conteaza ca au dat buleala si cand iOS era chel , dar functii deloc, ca sa mearga cu 256-512Mb de memorie. Dar atunci era “optimizat” .
    Doar ca si atunci se luptau sa rezolve problemele din iOS ca si acum , cu zeci de update-uri , care mai de care mai proaste.
    Totul mi se pare o mare vrajeala care sa ascunda incompetenta Apple in materie de software.

  2. Inainte iOS-ul ocupa putin, insa ce stia sa faca – facea fara probleme. iOS 5 de exemplu a avut parte de 4 actualizari parca – 5.0.1, 5.0.2, 5.1 si 5.1.1; iOS-urile recente au patru actualizari in trei zile daca pui si beta-urile si tot sunt praf.
    Inainte comunitatea jailbreak-erilor isi aducea un aport substantial la dezvoltarea iOS – gandeste-te doar la control panel si widget-uri pe care le aveam pe 5.1.1 cu jailbreak si care au fost preluate mai tarziu. Jobs nu de prost a cerut ca jailbreak-ul sa nu fie considerat ilegal/hacking, stia ca cei mai buni developeri sunt utilizatorii. Avea milioane de useri la dispozitie si tot ceea ce trebuia sa faca era sa aleaga ce decide sa implementeze in iOS in cat mai mare siguranta si sa fie cat mai util. Acum, iOS este mai incapsulat ca niciodata – dupa cum spui si tu, si este praf si pulbere, parca ar fi dezvoltat de “idioten” cu acte in regula care nu inteleg si nici n-o vor face vreodata ca de fapt Apple insemna 99% STABILITATEA sistemului de operare, fluiditatea lui, si NU hardware de ultima generatie. Atunci jailbreak iti dadea acces la fisierele de sistem insa DOAR cu acceptul utilizatorului, acum cu tot ecosistemul super-inchis pur si simplu îngheți cand vezi cat de usor se pot accesa date din iOS/MacOS FARA niciun concurs din partea utilizatorului.
    Incetinirea INTENTIONATA a dispozitivelor insa este de-a dreptul cireasa de pe tortul care intregeste crima pe care bucatarul o comite sustinut atat impotriva clientilor/utilizatorilor, cat si impotriva celei care a fost odata Apple…

  3. Deci pe românește, Apple recunoaște ca iOS 11 e un Fail și încearcă prin iOS 12 să îl facă să îl învie. “Inginerii nu vor trebui sa lucreze “noapte si zi” pentru a pregati cat se poate de bine functii majore pentru iOS 12″… Super. De prca pana acum au și muncit pe brânci în ultimii ani

  4. Iphone 4 -iphone 8 ( acelasi meniu de k2) sa faca si ei ceva mai “SF” ,sa putem zice si noi un “wow” …. pacat … ramaneam la samsung ,dar nu au nici o rezistenta …un mic soc si poc display-ul….niste cacaturi.

  5. Mai ales ca display-urile la Samsung sunt foarte scumpe. Și eu am pățit-o. Am zis ca mai ieftin ies dacă îmi cumpăr un iPhone 5 la mâna a doua decât sa îmi repar display-ul la S6. Și-așa am și făcut

  6. Eu am patit-o la s8 si era chiar cand a aparut… iti d-ai seama frumusete…l-am vandut asa, am avut cat de cat noroc si mi-am luat inapoi i7 …la asta poate sa se sparca si se inlocuieste repede si ieftin.. ma rog pana la X , ca si la x este o poala de bani .

  7. Andrei rus… 150€ display-ul la s6 deja este exagerat, avand in vedere vechimea lui… plus ca la banii astia iei tot telefonul la mana 2 … si nu trebuie sa joci fotbal cu cu un s8 sa ii spargi sticla… presupun ca nu ai avut s8 si vorbesti din auzite…partea curbata este extrem de sensibila …cine a avut sau are stie despre ce vorbesc …eu nu vb in nestiinta de cauza …tu ori iei bani de la “Tati” ori esti fan “ratelor” de ti-se pare ok sa d-ai inca 12-15 mil sa pui display… dupa ce ai dat 33 mil pe tel acum o luna gen…