Apple Investeste intr-un Producator de Ecrane OLED

Apple investeste o suma impresionanta intr-un producator de ecrane OLED pentru a-si putea lansa viitoare produse de ultima generatie dedicate consumatorilor.

Apple Investeste Ecrane OLED

Compania Apple investeste impreuna cu LG si Valve intr-un producator de microecrane OLED numit eMagin, conform unor informatii divulgate de catre autoritatile americane in weekend. Vorbim despre o companie care dezvolta microecrane OLED care pot fi utilizate in ochelari inteligenti, casti pentru realitate virtuala, sau alte dispozitive cu functii similare.

10 milioane de dolari este suma investita de catre cele trei companii in eMagin, fara a se sti ce parte a fost oferita de catre Apple, LG, sau cei de la Valve, dar probabil vom afla candva. Deocamdata eMagin dezvolta microecrane care sunt folosite in echipamente militare, medicale si industriale, dar recent si-a indreptat atentia spre casti pentru realtiate virtuala.

Apple investeste de ceva vreme sume serioase de bani in dezvoltarea unei perechi de ochelari inteligenti, asa ca interesul sau vis-a-vis de microecrane nu ar trebui sa surprinda. Daca eMagin are succes in planurile de a dezvolta microecrane OLED pentru produse dedicate largului consum, compania Apple va avea foarte multe de castigat de pe urma sa.

“We entered into strategic agreements with multiple Tier One consumer product companies for the design and development of microdisplays for consumer head mounted devices and, together with these companies, negotiated with mass production manufacturers for higher volume production capabilities.”

Desigur ca de la simpla investitie si pana la posibila lansare a unor produse bazate pe tehnologiile celor de la eMagin este o cale foarte lunga, insa Apple are resursele necesare pentru a finaliza orice proiecte. Apple investeste in mod constant intr-o varietate de companii si proiecte pentru a lansa produse de ultima generatie, asa ca n-ar trebui sa mire ceea ce aflam acum.

24 COMENTARII

  1. A mai ramas vreun producator de ecrane LCD sau OLED in care Apple nu a investit ? Doar Samsung , care nu are nevoie de “investitiile” Apple .
    De multi ani tot auzim cum Apple investeste in toti producatorii si nu iese nimic din asta .

  2. Deci tu cumparand iphone o parte din bani se duc la sansung deci farasa vrei ii sustii pe dusmanii tai, cum te mai suporti stiind ca faci asta, rusine sa iti fie:)))))

  3. mai bine imi dadeai reply daca tot mie imi era adresat…profitul apple si samsung raportat….nu este pt ceea ce am sustinut eu..
    dar cand vanzarile de oled catre apple iti aduc un profit mai mare fata de cel ce iti ofera gama ta S+note…e clar

  4. cand ai bani cumperi ce vrei tu si nu la ce esti limitat de buget..dar nah nu toti inteleg asta (sclavii cumpara in general ceea ce isi permit din salariul oferit de angajator)
    Samsung stie asta si nu degeaba face produse de la 100$ in sus

  5. Asa, si? Le ia banii cu forta sau ce? Apple a bagat 5 miliarde intr-o cladire de birouri ca sa produca un telefon, un laptop si o boxa, Samsung i-a bagat capacitati de productie si r&d.
    Asa cum Apple face bani de la clienti vanzand telefoane la supra pret, asa si Samsung face bani din nevoile Apple. Vorbesti de parca Samsung ar primi pomana de la Apple.
    Spui ca “Samsung primeste mai multi bani de la Apple de cat face prin propriile produse” – Pai tocmai “propriile produse” le vinde lui Apple. Nu vinde produsele altora cum face Apple

  6. nu propriile produse ma refeream la galaxy S si gama note….am zis produse si nu componente…Deci samsung nu vinde produse altora dar apple da? de unde ai scos-o?!

  7. Pentru Samsung componentele respective sunt produse. Asta e businessul lor. Are importanta ca incaseaza bani din vanzare de telefoane sau componente?
    Ma refeream ca Apple produseLE (componentele) altora, realizate de altii

  8. O investiție de 10 milioane de dolari nu este nici pe departe “impresionantă”, cu atat mai putin cu cât Apple a dat doar o parte din sumă. Chiar rușinos de putin…