Samsung va Inregistra Vanzari in Scadere in 2018, Apple in Crestere

Samsung si Apple vor avea o evolutie complet diferita pentru vanzarile smartphone in 2018, coreenii urmand a intra pe un trend descendent in urmatoarea perioada.

19

samsung apple smartphone vanzari 2018

2018 va fi un an extrem de interesant pentru companiile Apple si Samsung, analistii fiind de parere ca vanzarile celor doi mari producatori vor fi cu mult diferite fata de ceea ce s-a inregistrat in anul 2017. Conform celor de la Trendforce, Apple va inregistra o crestere in vanzarileiphone comparativ cu 2017 si implicit o crestere a cotei de piata, in timp de situatia celor de la Samsung va fi complet inversa, coreenii urmand a inregistra scaderi.

Vanzarile iPhone ar urma sa creasca cu 6% in 2018 comparativ cu anul 2017, iar asta multumita lansarii a trei noi modele de telefoane, clientii urmand a avea un raspuns pozitiv la noile produse. Cota de piata a Apple, in segmentul smartphone, urmeaza sa creasca de la 15.2% in 2017 la 15.7% in 2018, in timp ce Samsung va inregistra o scadere de la 21.9% la 20.3%, destul de mare in contextul unei cresteri a vanzarilor de smartphone-uri, la nivelul intregii piete.

Samsung urmeaza sa aiba vanzari mai mici cu 5% comparativ cu anul 2017, iar majoritatea vanzarilor vor fi generate de catre seriile A si J, cele medii si ieftine, care sunt si acum cele mai vandute. Evolutia anuntata de catre analisti este una extrem de interesanta si cu siguranta vor exista foarte multe persoane care vor contesta aceste afirmatii, dar e foarte posibil ca Samsung sa treaca printr-un an cu o evolutie negativa a vanzarilor.

“Apple is set to launch three new flagship models in 3Q18, and will expand the adoption of Face ID and all-screen technology in these new iPhones, along with upgrading their existing functions and increasing the memory content as well. According to TrendForce, iPhone’s annual production volume is expected to increase by 6% because of improved specifications of new iPhones and Apple’s expansion in Indian market.”

Apple a intrecut pentru al doilea an consecutiv Samsung in vanzarile smartphone in ultimul trimestru fiscal al unui an, iar asta sugereaza faptul ca suprematia coreenilor se apropie de final. Desigur ca mai este pana acum, avand in vedere ca diferenta in vanzari dintre Apple si Samsung este de peste 100 de milioane de smartphone-uri anual, insa orice schimbare majora de acest gen trebuie sa inceapa de undeva, iar 2016 pare sa fi fost acel punct.

Apple Samsung vanzari smartphone 2018