Samsung Galaxy S9: OFICIAL, Specificatiile Tehnice Finale

Samsung Galaxy S9 are specificatiile tehnice finale dezvaluite cu doar doua saptamani inainte de prezentarea oficiala a telefonului de catre compania coreeana.

Samsung Galaxy S9 Specificatii Tehnice Finale

Samsung Galaxy S9 se afla la mai putin de doua saptamani de prezentarea oficiala programata de catre compania Samsung, iar pana in prezent am aflat cam tot ceea ce trebuia sa stim in legatura cu noul telefon mobil. Aproape toate noutatile importante despre Samsung Galaxy S9 au fost dezvaluite pana acum, iar asta ne permite sa cream si un profil al specificatiilor tehnice finale si oficiale pe care compania coreeana le va oferi.

Samsung Galaxy S9 a avut specificatiile tehnice finale dezvaluite initial multumita unei imagini cu o cutie care pare sa fi fost facuta de catre cineva dintr-o fabrica a coreenilor, ea nefiind privita la acel moment ca una reala. Alte cateva saptamani de zvonuri ne-au confirmat totusi faptul ca acele informatii sunt de fapt 100% reale, iar specificatiile tehnice ale Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus nu sunt diferite cu mult fata de cele de anul trecut.

Samsung Galaxy S9 are urmatoarele specificatii tehnice :

  • ecran Super AMOLED curbat cu diagonala de 5.8 inch, rezolutie de 2920 x 1440 pixeli si 570 pixeli per inch;
  • chip-uri Qualcomm Snapdragon 845 si Exynos 9810;
  • 4 GB RAM;
  • 64 GB si 128 GB spatiu de stocare;
  • suport pentru viteze 4G LTE de categoria 18 de pana la 1.2 Gbps;
  • cititor de amprente integrat in carcasa;
  • iris scanner;
  • un nou sistem de recunoastere faciala;
  • camera principala cu rezolutie de 12 megapixeli, deschidere variabila de f/1.5 si f/2.4;
  • camera frontala cu rezolutiede 8 megapixeli;
  • port USB-C si port audio de 3.5mm;
  • difuzoare stereo;
  • incarcare wireless;
  • rezistenta la apa si praf cu certificare Ip68;
  • baterie de 3000 mAh;
  • Android 8 Oreo;
  • disponibilitate in culorile : negru, gri titan, albastru coral si violet liliac;
  • pret de 900 de euro;

Samsung Galaxy S9 – acestea sunt specificatiile tehnice finale

Samsung Galaxy S9 Plus este un telefon diferit, insa doar pentru ca are dimensiuni mai mari decat cele ale modelelor standard oferite de catre compania Samsung, pentru ca in rest existe foarte multe puncte comune. Ma refer aici la specificatii si la design, cele doua telefoane din seria Samsung Galaxy S9 urmand a semana extrem de mult, asa cum s-a intamplat si in cursul anului trecut cu telefoanele mobile lansate de catre coreeni pe piata.

Samsung Galaxy S9 Plus are urmatoarele specificatii tehnice finale :

  • ecran Super AMOLED curbat cu diagonala de 6.2 inch, rezolutie de 2920 x 1440 pixeli si 529 pixeli per inch;
  • chip-uri Qualcomm Snapdragon 845 si Exynos 9810;
  • 6 GB RAM;
  • 64 GB, 128 GB si 256 GB spatiu de stocare;
  • suport pentru viteze 4G LTE de categoria 18 de pana la 1.2 Gbps;
  • cititor de amprente integrat in carcasa;
  • iris scanner;
  • un nou sistem de recunoastere faciala;
  • camera duala principala cu rezolutie de 12 megapixeli, deschidere variabila de f/1.5 si f/2.4;
  • camera frontala cu rezolutiede 8 megapixeli;
  • port USB-C si port audio de 3.5mm;
  • difuzoare stereo;
  • incarcare wireless;
  • rezistenta la apa si praf cu certificare Ip68;
  • baterie de 3000 mAh;
  • Android 8 Oreo;
  • disponibilitate in culorile : negru, gri titan, albastru coral si violet liliac;
  • pret de 1000 de euro.

Samsung Galaxy S9 va fi, practic, un upgrade minor in comparatie cu seria anterioara, mai ales ca nu vorbim despre schimbari importante de design pentru telefoanele pe care compania coreeana le va aduce pe piata. Din pacate asta va tine departe unii clienti, mai ales ca pretul Samsung Galaxy S9 urmeaza sa fie mai mare decat cel al seriei anterioare, dar mai multe vom afla in prezentarea din 25 februarie, organizata la Barcelona.

36 COMENTARII

  1. Upgrade-ul nu va fi deloc minor , cel putin dpdv hardware – ecran superior , camera cu deschidere variabila, processor si GPU mult mai potente , modem mai rapid , difuzoare stereo , sunt sigur ca si mediile de stocare si memoriile vor fi mai rapide. Apoi mai vin optiunile software si de securitate, ca sistemul de deblocare care combina scanarea faciala cu cea a irisului.
    Pretul, daca asta va fi cel real , este clar un dezavantaj – nu aprob cresterea pretului in stil Apple , chiar daca nu e chiar asa nesimtita.
    Am sarit peste S8, din cauza dimensiunilor, a formei prea alungite si am luat MI6 in asteptare . Insa o sa ma mai gandesc daca iau S9 in primul moment , sau mai astept vreo 2-3 luni sa il iau la un pret care ar putea fi mai “normal” . Am probleme sa platesc pt lucruri preturi care nu mi se par justificate.

  2. O sa iau sigur, pt ca am conectivitate/compatibilitate mai buna cu Samsung in masina – de exemplu pot sa folosesc Spotify prin BMW Apps , ceea ce cu Xiaomi nu pot face.
    Dar deocamdata am S7 si MI6 si nu e graba .
    O sa iau S9 , when the price it’s right . S9 vine cu o forma mai compacta parca. S9+ nu ma intereseaza.

  3. Daca are si difuzoare stereo si camera mai bine optimizata din soft va fi telefonul perfect chiar daca are 4gb ram. La s8 pe partea de filmare noaptea e cam prost, incearca sa reduca din zgomot si dispare sharpness-ul si pare o pictura in ulei imaginea, am si un iphone 6 si un 6s plus si astea fac o treaba mai buna culmea iphone 6 se descurca mai bine chiar si decat 6s si la poze noaptea:)))

  4. din pacate la camera va fi sub pixel, la difuzoare sub razer, la performante sub oneplus…asta e, samsung nu mai e top de ceva timp….e trist, si sunt sigur ca samsung si-ar fi dorit sa nu fie acuma in lumea android

  5. da posibil…dar multi nu or sa isi ia din cauza pretului….dar vor aparea si de la cei ce isi vor cumpara, problemele aferente produsului….

  6. Extraordinar tot ce face Samsung este de prosta calitate !!!

    Apple și Samsung sunt unii dintre cei mai mari rivali în domeniul tehnologiei, însă adevărul este că cele două companii colaborează destul de mult pentru diverse elemente ale smartphone-urilor pe care aceștia le lansează.

    Știm deja că Samsung Display furnizează ecranele OLED pentru noul iPhone X, aceștia fiind singurii care pot crea display-uri de înaltă calitate, necesare celor de la Apple.

  7. chiar ii vad pe astia de aici…nice foarte ok, vine in cutie cu de toate….DAR nu il cumpar prea scump….astept 2 luni sa scada pretul
    Dupa 2 luni dupa ce au aparut problemele, aaa pai nu mai imi iau ca are probleme iar vechiul mei telefon merge brici
    Concluzia? oricum nu vroiau sa isi ia pt ca nu au de aruncat 700-1000$ pe o mizerie de obiect doar cautau scuze

  8. Wrong – camera va fi mai buna ca la Pixel, performanta mai buna ca la OnePlus – processor si GPU superioare , nu stiu de difuzoare , dar nu sunt asa importante.

  9. Nu o sa-ti fie rusine atunci , cand o sa stii ca eu am un telefon net superior iPhone-ului tau KiX ?
    Si tu o sa trebuiasca sa mai astepti cateva luni , poate scoate Apple ceva care o sa fie capabil sa tina ceva aplicatii in memorie.

  10. Nu . Experienta cu ascultarea muzicii la difuzoarele telefonului , e cam la fel de proasta ca cea cu ascultarea muzicii la HomePod.

  11. cand ai 1000 euro in lumea android nu trebuie sa te gandesti la iphone si lumea Apple …ci la concurenta din curtea ta…din cauza asta samsung nu are vanzari si profit f bun pe segmentul high end…iar acum ca si mid range il baga la preturi mai mari..usor se auto-distrug

  12. pariu ca S9 nu va depasi la camera pixel 3? la fel si la performante oneplus 6T? la difuzoare nici macar vechiul razer?
    Daca nu iesi din casa sau nu esti printre persoane, mediu extern logic ca difuzoarele nu te intereseaza ca nu ai nevoie sa auzi telefonul sunand…dar pe altii sigur ii intereseaza

  13. aici NU ESTE VORBA DE consumat video sau audio…CI DE AUZIT telefonul in mediu extern/aglomerat
    In casa logic, pe tine nu te intereseaza

  14. Ce ti se pare curios – nici un telefon nu merita , sa zicem , mai mult de 500-600 $/euro raportat la utilitatea lui.
    In definitiv e un telefon(smart) . Cine il considera o emblema, un mod de viata, un capat de tara , un must have in primul moment , la orice pret,as zice ca au probleme grave de personalitate si de gandire.
    Pt mine este un accesoriu, mai mult sau mai putin necesar.

  15. nu am treaba..eu stiu ca te zbati acolo in lumea android cand eu sunt in lumea Apple…nu ma intereseaza aplicatiile in memorie la cat de rapid le deschide..eu sunt in lumea apple si nu in lumea samsung ce este depasit de toti deja, din regele specificatiilor a ajuns taarfa lor

  16. logic ca este un kkt de accesoriu,asta am spus-o pe aici de ani de zile…dar ideea este cat esti disponibil sa dai pe el din venit…orice telefon pe care dai mai mult de 10-15% din income tau lunar pe UN KKKT de telefon, nu merita, nu ti-l permiti…
    Singurul telefon care isi face banii dar din pacate are specificatii slabe este Vertu

  17. Asteapta sa vezi ce calitate o sa ofere S9 la difuzoare – altfel trollezi degeaba.
    Cu achizitia Harman , sunt sigur ca va fi foarte buna – peste iPhone X.

  18. Nu cumva S9 a umilit ieri “lumea Apple” in Antutu , adica performanta per total ?
    Cunosti un telefon pe piata mai performant ca S9 ? Nu prea cred.

  19. daca e sa ii calificam asa, multi sunt astfel :))
    Mai era unu ce imi zicea mie ca S9 nu va avea doar 4gb ram…la fel, cum zici tu, un prrost :))
    Mai era unu ce imi zicea mie ca S9 va avea fingerprint in display…la fel cum zici tu, un prrost :))
    Daca puneam pariu pe case, aveam acum 3 case in plus si cei in cauza cate una in minus

  20. pai S9 se va lansa cu alte multe modele…sa asteptam sony, lg huawei cu SD845 si 6 sau 8 gb ram…si o sa vezi ca S9 va fi depasit de toti…iar acum 5 ani nu exista nimeni peste

  21. Tin minte cand citeam specificatiile iPhone-urilor si eram mandru ca niciun alt telefon nu se apropia. Acum citesc la Samsung si raman impresionat. Ce s-au mai schimbat vremurile.

  22. nu conteaza..ideea e ca de mult am zis eu, dar nimeni nu ma credea pana au inceput primele zvonuri…dar nah
    S9 nu se va cumpara,probabil acolo cateva milioane global