Facebook Recomanda Instalarea de Software pentru Spionarea Telefoanelor

Facebook le recomanda utilizatorilor sa instaleze spyware care le spioneaza intreaga activitate de navigare pe internet de pe telefoane si tablete.

facebook spyware spionare telefon

Facebook, cea mai mare retea e socializare de pe planeta, este detinuta de catre o companie al carui singur si exclusiv interes este de a produce profit cat mai mare pe spatele utilizatorilor sai. In aceasta idee, separat de toate metodele de a stoarce bani de la publisheri pe spatele utilizatorilor, Facebook recomanda si instalarea in telefoane a unui software care spioneaza tot ceea ce accesam de pe telefoanele noastre in viata de zi cu zi.

Facebook are in propria aplicatie o sectiune speciala numita Protect, ea fiind creata pentru a recomanda instalarea unui software special care sa protejeze utilizatorii cand navigheaza pe internet. Acel software este aplicatia Onavo, cumparata de cativa ani de catre Facebook, ea oferind un serviciu VPN gratuit pentru utilizatori care le securizeaza toate conexiunile de internet in momentul in care folosesc telefoanele pentru navigare pe web si nu numai.

Facebook Recomanda Instalarea de Software pentru Spionarea Telefoanelor

Onavo, de cand a fost cumaprata de catre Facebook, este folosita pentru a analiza datele de utilizare ale retelei VPN pentru a imbunatati serviciile si produsele companiei Facebook, deci spionarea utilizatorilor. Facebook chiar recunoaste ca aplicatia Onavo a fost transformata dintr-una pentru protejarea intimitatii utilizatorilor intr-una de spyware, tot traficul facut prin reteaua VPN fiind monitorizat de catre compania Facebook, fara restrictii.

To provide this layer of protection, Onavo uses a VPN to establish a secure connection to direct all of your network communications through Onavo’s servers. As part of this process, Onavo collects your mobile data traffic. This helps us improve and operate the Onavo service by analyzing your use of websites, apps and data. Because we’re part of Facebook, we also use this info to improve Facebook products and services, gain insights into the products and services people value, and build better experiences.

Facebook a convins cam 33 de milioane de persoane sa foloseasca Onavo lunar, toate aceste persoane avand toate interactiunile de pe internet monitorizate de catre compania americana, cel mai probabil fara ca ei sa stie. Desigur ca pentru Facebook o aplicatie de acest gen este excelenta, pentru ca ii ofera informatii gratuite privind utilizarea de website-uri, aplicatii si servicii web, insa pentru utilizatorul obisnuit aceste servicii nu sunt bune.

Facebook spyware Onavo