HTC a Ramas fara Seful Diviziei de Smartphone-uri

HTC a ramas fara seful diviziei smartphone la doar o luna dupa ce majoritatea diviziei a fost vanduta catre compania Google intr-o tranzactie impresionanta.

htc sef divizie smartphone

HTC a ramas fara seful diviziei de smartphone-uri, sau ceea ce a mai lasat compania Google dupa ce a cumparat divizia principala de telefoane mobile a companiei taiwaneze. Chialin Chang este numele fostului sef al diviziei de smartphone-uri din cadrul HTC, iar dupa 6 ani petrecuti in companie a anuntat ca pleaca din motive personale.

E posibil ca el sa nu fi fost increzator in viitorul HTC dupa ce divizia de smartphone-uri a fost vanduta catre compania Google, asa ca a decis sa urmeze un alt curs in viata. Cei de la HTC nu au anuntat nici persoana care ar trebui sa il inlocuiasca la conducerea companiei, CEO-ul HTC urmand a-i prelua atributiile pana la gasirea unui inlocuitor pe masura.

HTC a fost acum cativa ani cel mai mare producator de telefoane mobile de pe planeta, insa compania a ajuns intr-o situatie atat de disperata incat si-a vandut divizia de smartphone-uri. In T4 2017 compania HTC a anuntat cele mai mici incasari din ultimii 13 ani de activitate, semn ca vanzarea diviziei smartphone catre Google era necesara pentru a tine compania in activitate.

“We can confirm Chialin Chang has resigned from his position as President of the Smartphone and Connected Devices Business at HTC. We thank him for his dedication to the Company for the last six years and wish him well in his future endeavors.”

HTC se lupta la un moment dat cu Apple si Samsung pe piata smartphone, lansand telefoane mobile inteligente care erau cu adevarat comparatie cu cele ale competitorilor. In ultimii ani HTC a avut smartphone-uri cu vanzari dezamagitoare, in ciuda faptului ca brand-ul inca este foarte bine vazut de catre clienti, dar se pare ca va avea soarta celor de la Nokia.