Orange: Noua Certificare pentru Reteaua din Romania

Orange Romania a primit o noua certificare pentru calitatea serviciilor voce si de internet mobil din tara noastra, a doua in decursul inceputului de an.

orange certificare retea romania

Orange a anuntat astazi ca a primit o noua certificare pentru calitatea serviciilor de telefonie mobila din Romania, asta la doar aproape o luna dupa certificarea anterioara. Compania Systemics-PAB, din Polonia, sustine ca Orange Romania are cea mai buna retea de telefonie mobila din Romania pentru efectuarea de apeluri telefonice si navigare pe internet.

In testul facut de catre cei de la Systemics-PAB, Orange s-a plasat pe prima pozitie in ceea ce priveste calitatea acestor servicii oferite in Romania. Performantele retelelor Orange din toate tarile europene au fost deasemenea verificate de catre aceeasi companie, iar Orange Romania s-a plasat pe o pozitie fruntasa si in topul european.

Orange: Noua Certificare pentru Reteaua din Romania

Orange certificare retea voce mobil

Conform companiei care a facut acest test, reteaua celor de la Orange a obtinut un scor de 93.1%, fiind urmata pe pozitia a doua de alt operator, necunoscut, cu un scor de 91.5%. Pe pozitia a treia gasim al treilea operator cu 89.5%, iar pe ultima un operator cu 71.8%, acesta fiind cel mai probabil Digi Mobil, pentru ca are cele mai proaste performante dintre toti in orice test.

Testul vine la doar aproape doua saptamani dupa ce Vodafone s-a laudat ca are cea mai rapida retea de telefonie mobila pentru navigare pe internet, testul lor fiind facut de catre Speed test. Aici am incredere in speedtest mai mult decat orice alt evaluator independent, doar din prisma numarului mare de teste facute, insa pentru calitatea retelei de voce, clientul este cel care decide, in final, ce e mai bine pentru el.

Ca sa fiu complet sincer, nu mai inteleg rostul acestor certificari, dincolo de utilitatea lor pentru marketing, Vodafone si Orange luptandu-se acum mai mult cu certificari decat cu servicii cu adevarat utile si inovatoare.

“Aceeaşi reţea performantă, o nouă certificare:         

Orange – cea mai bună reţea de voce și date mobile potrivit Systemics PAB

București, 14 februarie 2018. Orange România primeşte o nouă certificare a calităţii reţelei de voce şi date. În urma studiului efectuat în perioada 07.12.2017 – 10.01.2018 de către auditorul extern Systemics-PAB, Orange s-a clasat pe primul loc în ceea ce priveşte calitatea serviciilor oferite în România. Auditul a analizat performanţele reţelelor mobile din ţările din zona Europa a Grupului Orange iar Orange România s-a poziţionat în topul operatorilor telecom.

Studiul comparativ a evaluat serviciile de voce şi date ale principalilor patru operatori de telecomunicaţii din România. Conform auditului, Orange ocupă primul loc atât din perspectiva accesibilităţii serviciilor de voce, cât şi a vitezei datelor mobile.

Aceasta este cea de-a doua certificare Systemics obţinută de Orange în ultimul an, care atestă calitatea serviciilor de voce şi date mobile oferite de reţeaua Orange şi vine în completarea celei oferite recent de către LCC International.

Certificarea Systemics

Rezultatele obţinute au arătat că Orange oferă servicii de cea mai bună calitate în raport cu valorile maxime de referinţă stabilite de auditor. Astfel, Orange România a obţinut un scor total de 93.1%.

  Scor de referință Orange Operator 2 Operator 3 Operator 4
Rezultate 100% 93.1% 91.5% 89.7% 71.8%

Cu un rezultat de 92% pentru serviciile de voce şi 94% pentru cele de date mobile, Orange s-a clasat pe prima poziţie la ambele categorii evaluate.

Scorul obţinut pentru performanţa serviciilor de voce se datorează atât procentului foarte mare de apeluri reuşite şi calităţii acestora, cât şi timpului redus de conectare. De altfel, serviciile de voce au în continuare o pondere semnificativă la nivelul utilizării de către clienţii Orange, înregistrând o creştere de 3% în 2017 comparativ cu anul anterior.

În cazul datelor mobile, primul loc a fost atribuit Orange pentru viteza de download, video streaming şi uşurinţa în navigarea celor mai accesate site-uri din România. De exemplu, preferinţa utilizatorilor pentru serviciile de internet mobil de la Orange se reflectă şi în creşterea traficului de date cu 85% în decembrie 2017 faţă de decembrie 2016.

„Obiectivul Orange este acela de a-i conecta pe clienţi cu ceea ce este esenţial pentru ei. Prin intermediul certificărilor ne asigurăm că reţeaua noastră este pregătită să răspundă nevoilor actuale şi viitoare ale acestora. Ne dorim să aducem reţeaua mai aproape de oameni, ca un număr cât mai mare de clienţi să beneficieze de performanţa serviciilor 4G. În acest moment oferim cea mai extinsă acoperire 4G din România şi 100% acoperire în mediul urban. De aceea, vom continua să investim majoritar în extinderea reţelei şi în facilitarea accesului cât mai multor clienţi la beneficiile serviciilor 4G de la Orange”, a declarat Ștefan Slavnicu, Chief Technology Officer în cadrul Orange România.

Măsurătorile au fost realizate în  22 de oraşe mari din România, dar şi pe drumurile de legătură dintre acestea, simulând fidel comportamentul şi modul de utilizare a reţelei în mod obişnuit.

În timpul campaniei, pentru fiecare operator în parte, au fost efectuate în aceleaşi condiţii de testare aproximativ 3.800 de apeluri și 1.500 de sesiuni de date mobile.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.orange.ro/noutati/certificare/.”

5 COMENTARII

  1. Orange si Vodafone au retea de transport comuna. Asa ca diferenta e doar pe access – antene clienti, conexiuni simultane, etc

  2. pai daca sint asa buni de ce semnalul e asa prost de exemplu in comuna zadareni???sti vorba aceea “la pomul
    laudat să nu mergi cu sacul???”””totul este bla bla bla si marketing.

  3. Orange cînd intri în casa moare ne tu din 4G scade in 3G retea de rahat
    I sa-mi cumpăr i cartelă digi
    Un coleg de al meu are digi si merge brici 4g