FBI, CIA, NSA: EVITATI Telefoanele Huawei

FBI, CIA si NSA le recomanda clientilor americani, si celor din intreaga lume, sa evite sa foloseasca produsele Huawei si ZTE, deoarece ar fi utilizate pentru spionaj in favoarea guvernului Chinez.

FBI, CIA, NSA Telefoanele Huawei

FBI, CIA si NSA, cele mai importante agentii de informatii din SUA, le recomanda cetatenilor americani sa nu cumpere vreodata produse care sunt fabricate de catre Huawei si ZTE, fie ca sunt telefoane, sau altceva. Sefii celor treia gentii guvernamentale au facut aceasta recomandare in cadrul unei sedinte de lucru a comisiei senatoriale pentru monitorizarea agentiilor de securitate din SUA, deci vorbim despre ceva foarte serios.

Directorul FBI a afirmat ca guvernul SUA este ingrijorat din cauza riscurilor pe care le are folosirea echipamentelor unei companii controlate de catre un guvern strain, cum ar fi Huawei si ZTE. El spune ca daca produsele acestora ar fi folosite la scara larga, i-ar permite unui guvern straind sa modifice, sau sa fure informatii de la cetateni, si nu numai, el putand face in acelasi timp acte de spionaj fara a fi detectat de catre vreo autoritate.

FBI, CIA si NSA recomanda evitarea folosirii produselor Huawei si ZTE

Guvernul SUA a interzis achizitionarea de produse ale Huawei si ZTE in propriile agentii, iar Huawei nu a reusit nici macar sa incheie acorduri de vanzare pentru toate produsele sale cu operatorii de telefonie mobila din SUA. Problema guvernului SUA cu Huawei sta in faotul ca fondatorul sau este un fost inginer al armatei chineze, agentiile de informatii din SUA avand probabil date care le dau de inteles ca Huawei ar transmite informatiile utilizatorilor catre guvernul local.

“We’re deeply concerned about the risks of allowing any company or entity that is beholden to foreign governments that don’t share our values to gain positions of power inside our telecommunications networks,” FBI Director Chris Wray testified.That provides the capacity to exert pressure or control over our telecommunications infrastructure,” Wray said. “It provides the capacity to maliciously modify or steal information. And it provides the capacity to conduct undetected espionage.”

Autoritatile din SUA sunt atat de pornite impotriva Huawei si ZTE incat lucreaza la o lege care sa le interzica angajatilor institutiilor guvernamentale sa foloseasca produsele celor doua companii. Avand in vedere ca produsele Samsung, LG, Sony, sau HTC nu sunt tratate la fel, e clar ca autoritatile din SUA au date certe ca Huawei si ZTE nu asigura intimitatea utilizatorilor si, poate ca fac spionaj pentru guvernul chinez, dar date clare n-au fost pana acum dezvaluite pentru publicul larg.