Apple: Incasari Record in Piata Smartphone Multumita iPhone

Apple a generat incasari record pentru piata smartphone in T4 2017, iPhone X ajutand compania americana sa isi intreaca fara drept de apel competitorii.

apple incasari smartphone iphone

Apple a inregistrat incasari record in piata smartphone in T4 2017 multumita iPhone X, cei din Cupertino insumand 51% din incasarile intregii industrii producatoare de telefoane mobile. Da, ati citit bine, compania Apple a incasat singura jumatate dintre toti banii generati din vanzarea de smartphone-uri in T4 2017, de peste 3 ori mai mult decat Samsung.

Apple a incasat 61.4 miliarde de dolari din vanzarile iPhone in T4 2017, fata de 18.9 miliarde de dolari, cat a incasat Samsung, sau 8.4 miliarde de dolari, cat a incasat Huawei. Cifrele sunt in crestere pentru toate cele companii, in contrast cu restul producatorilor, ale caror incasari totale au scazut cu 2.7 miliarde de dolari comparativ cu T4 2016.

Apple demonstreaza ca isi umileste, practic, concurenta in ceea ce priveste incasarile generate din vanzarea smartphone-urilor, iar acelasi lucru e cel mai probabil valabil si pentru profit. Apple incaseaza, de obicei, minim doua treimi din intregul profit al industriei producatoare de smartphone-uri, dar procentele pot creste si pana la 90% in unele trimestre fiscale.

apple incasari iphone x

iPhone X este telefonul care a ajutat compania Apple sa obtina o asemenea performanta, el avand un pret de vanzare foarte mare, deci a adus un plis de 7.2 miliarde de dolari pentru incasari. E foarte posibil ca diferenta in ceea ce priveste profitul sa fie si mai mare multumita iPhone X, dar detalii despre acestea vom afla in curand si tot Apple va fi pe primul loc.