Facebook incepe sa faca Spam si prin SMS

Facebook a inceput sa faca spam si prin SMS, dar si sa publice postari pe paginile de profil ale utilizatorilor fara ca acestia sa ceara in vreun moment asta.

facebook spam sms

Facebook incearca sa-si aduca utilizatorii inapoi in reteaua sa de socializare prin orice fel de metode, asa ca acum profita de numerele de telefon inregistrate de catre acestia pentru a face spam si prin SMS, nu doar prin email. Conform unor persoane care au activat sistemul de logare in 2 pasi, care implica trimiterea unui cod SMS pentru logare intr-un cont Facebook, compania a inceput sa le trimita mesaje de tip spam cu postarile prietenilor.

Facebook le trimitea acestor persoane cate un mesaj SMS de fiecare data cand un prieten publica o postare noua in propriul cont, ceva ce oamenii primeau oricum ca notificare in aplicatia companiei, dar si prin email. Desigur ca nu exista vreo metoda de a bloca trimiterea de SMS-uri de acest gen, iar raspunsurile date la respectivele numere de telefon erau publicate automat pe profilul utilizatorului care primise mesajele SMS de la Facebook.

Facebook incepe sa faca spam si prin SMS

 

Facebook trimitea practic spam prin SMS, iar cand utilizatorul trimitea un mesaj inapoi cerand ca acestea sa se opreasca, compania publica acel mesaj pe pagina de profil a utilizatorului, ceva ce nu ar fi trebuit sa se intample. Desigur ca niciuna dintre persoanele care a inceput sa primeasca mesaje SMS de tip spam cu postarile altora nu a cerut asta, insa Facebook refuza sa confirme ca aceasta este o problema pe care o rezolva, sau o functie intentionata.

“We give people control over their notifications, including those that relate to security features like two-factor authentication. We’re looking into this situation to see if there’s more we can do to help people manage their communications. Also, people who sign up for two-factor authentication using a U2F security key and code generator do not need to register a phone number with Facebook.”

Facebook se foloseste de numerele de telefon ale oamenilor pentru a le trimite mesaje nesolicitate, adica spam, iar acest lucru contravine legislatiei multor tari, compania fiind implicata in unele procese pentru folosirea ilegala a numerelor de telefon ale utilizatorilor. In aceasta situatie, e greu de crezut ca Facebook va opri spam-ul prin SMS din moment ce este disperata sa isi creasca numarul de utilizatori activi lunar in platforma, asa ca persoanele care sunt afectate, probabil nu vor scapa usor de problema.