Google ajuta Serviciile de Urgenta sa te Localizeze mai Usor

Google poate ajuta serviciile de urgenta sa localizeze mult mai usor persoanele care au nevoie de ajutor, dar poate traduce in timp real si conversatiile.

Google Servicii Urgenta Localizare

Google a derulat recent un test foarte interesant si important pentru viitorul serviciilor de urgenta, acesta ajutand la localizarea mai usoara a persoanlor aflate in dificultate. Google a colaborat cu serviciile de urgenta din SUA si a monitorizat zeci de mii de apeluri facute la numarul unic de urgenta 911 pentru a ajuta la localizarea mai exacta a persoanelor care au nevoie de ajutor.

Conform celor care au colaborat cu Google, multumita tehnologiei oferite de catre companie, 80% dintre apelurile receptionate la 911 au fost localizate mai exact, in primele 30 de secunde, decat folosind metoda clasica. Practic, Google ofera o metoda mai exacta de localizare decat triangularea semnalelor GSM, iar asta poate in schimb sa salveze vietile mai multor persoane.

Google a reusit sa reduca zona de localizare a persoanelor de la 159 de metri la doar 36 de metri, o imbunatatire uriasa in comparatie cu ceea ce pot face operatorii de telefonie mobila. Google poate oferi informatiile despre geolocalizare si mult mai repede decat un operator de tlefonie mobila, iar asa pot fi salvate zeci de mii de vieti care se pier din cauza lipsei informatiilor despre geolocalizare.

Separat de asta, Google poate ajuta si la traducerea in timp real a conversatiilor purtate cu persoane care nu vorbesc limba engleza, aici angajatii autoritatilor avand deasemenea munca usurata. Deocamdata totul a fost doar un test desfasurat de catre cei de la Google impreuna cu autoritatile, insa se pare ca el a avut succes, asa ca ar putea fi extinsa colaborarea in viitor.