Prima Pagina Windows 10 Windows 10: Un Important Sistem de Protectie a fost Spart

Windows 10: Un Important Sistem de Protectie a fost Spart

Windows 10 a avut recent spart un foarte important sistem de securitate implementat de catre compania Microsoft, realizarea fiind una majora pentru toata lumea.

windows 10 sistem protectie spart

Windows 10 a cazut din nou victima in fata hackerilor, sistemul de operare al celor de la Microsoft avand un important sistem de securitate spart, desi el era crezut a fi imposibil de exploatat de catre hackeri. Vorbim despre sistemul Universal Windows Platform, UWP, el fiind spart de catre grupul de hackeri CODEX, cei care au reusit sa inlature 5 straturi de securitate DRM, Digital Rights Management, folosite in Windows 10 pentru protejarea unui joc.

Windows 10 le permite dezvoltatorilor de jocuri sa protejeze software-ul impotriva piratarii, UWP facand parte din intregul mecanism de securitate, insa hackerii de la CODEX l-a spart pentru jocul Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection. Vorbim despre o realizare uriasa pe care cei de la CODEX a facut-o in ceea ce priveste exploatarea sistemelor de securitate pentru jocuri in Windows 10, aceasta realizare putandu-le permite sa pirateze mult mai multe jocuri in viitor.

Windows 10: un important sistem de protectie a fost spart

Windows 10 foloseste acest sistem UWP pentru a proteja jocuri pentru calculatoare, tablete, telefoane mobile, sau chiar XBOX, deci vom vedea cu siguranta multe jocuri importante piratate in viitor. Windows 10 a ingreunat piratarea jocurilor pentru calculatoare multumita acestui sistem de protectie, insa iata ca hackerii de la CODEX au reusit sa rezolve problema, astfel ca Microsoft si dezvoltatorii de jocuri vor trebui sa gandeasca noi metode de a-si proteja jocurile.

“Video games pirates have reason to celebrate today after scene cracking group CODEX defeated Microsoft’s Universal Windows Platform system on Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection. While the game it was protecting isn’t exactly a fan favorite, it was reportedly protected by five layers of DRM within the UWP package, including the Denuvo-like Arxan anti-tamper technology.”

Windows 10 este cel mai folosit sistem de operare pentru calculatoare in momentul de fata si aceasta realizare va aduce bucurie in inimile foarte multor gameri care asteapta de ceva vreme o spargere a sistemului anti-piratare. CODEX este cel mai mare grup care pirateaza jocuri pentru tot felul de platforme, iar utilizatorii Windows 10 se gandesc acum ca vor putea juca in curand jocuri pe care le asteapta de foarte multa vreme, dar pe care erau obligati sa le cumpere, lucru pe care-l recomand cu tarie.

 • soul

  Universal Windows Platform nu e un system de protectie sau Securitate . DRM este si nu are a face cu Windows sau Microsoft .
  Universal Windows Platform (UWP) apps[1] (formerly Windows Store apps and Metro-style apps)[2] are apps that can be used across all compatible Microsoft Windows devices, including personal computers (PCs), tablets, smartphones, Xbox One, Microsoft HoloLens, and Internet of Things. UWP apps are primarily purchased and downloaded via the Microsoft Store.

 • Cristian Cionoiu

  Să spui că este o realizare faptul că au spart o protecție și că asta le va permite să pirateze mai mult e ca și cum ai zice că niște hoți au reușit cea mai mare performanță a carierei lor.
  Nu zic, e important ce au făcut, dar prezentarea în acest mod arată ce părere au autorii textului despre cei care încearcă să-și protejeze munca.
  Ne mai mirăm că nu se schimbă nimic în bine în România, când noi ridicăm în slăvi pe cei care fură de la alții.

 • ovidiu zangur

  Da, adevarul este ca cei de la CODEX sunt de mult in bransa si foarte buni in ceea ce fac. Si nu de multe ori crack-erii astia au dus la cumpararea jicurilor. Pt un joc frumos, vrei updaturi regulate, vrei sa joci online, lucru important dar greu de facut pentru un incepator. Din 10 poate unu i.ti place pe care sigur il si cumperi. Dar sa.l cumperi si sa.l dezinstalezi imediat…e cam nasol. Demo-urile fiind foarte scurte si nu i.ti ofera nici texturile, nici nivelul de implementare A.I pe care il are originalul. Orice gamer are jocurile preferate cumparate si sigur le.a jucat inainte cracate. In Romania suntem nevoiti sa cumparam online pentru ca nu sunt in magazine si cand apar sunt deja vechi si la super pret, in special la console, unde 3 jocuri bune costa cat consola. Unii creatori se bazeaza pe asta, ulterior sa poate scoate updet-uri pe propriul site unde te va duce direct la cumparare.

 • soul

  Iar mi-a sters cineva postul aici – era prea adevarat ce am spus ?