Windows 10: Problema CRITICA Anuntata de Google

Windows 10 are o problema critica anuntata de catre compania Google, cei de la Microsoft evitand sa o rezolve, desi ea este cunoscuta de cateva luni de companie.

windows 10 problema google

Windows 10 este cel mai folosit sistem de operare, pentru calculatoare, de pe planeta, conform unor informatii recente venite de la o companie specializata in analizarea dispozitivelor electronice din lumea intreaga. Fiind folosit de sute de milioane de oameni din intreaga lume, Windows 10 este si o mare tinta pentru hackeri, iar cand Google a descoperit o problema majora de securitate, Microsoft a fost notificata pentru a o rezolva, dar desigur ca nu a facut-o.

Windows 10 are o problema mare de securitate in ceea ce priveste browserul de internet Microsoft Edge, un hacker avand posibilitatea de a ataca orice calculator printr-o pagina web si a incarca malware in el. Google a anuntat Microsoft cu privire la aceasta problema majora a Windows 10, dar avand in vedere ca au trecut 90 de zile fara ca ea sa fie rezolvata, vulnerabilitatea a fost publicata, ea afectand modul in care este rulat codul JavaScript in browser.

Windows 10: problema critica anuntata de Google

Windows 10 nu are inca aceasta problema rezolvata deoarece Microsoft a descoperit ca aplicarea unui patch este mai dificila decat pare la o prima vedere, un raspuns similar fiind oferit si pentru o vulnerabilitate critica a Skype. Din pacate, un hacker care exploateaza vulnerabilitatea descoperita de catre compania Google poate rula cod nesemnat in calculatoarele care ruleaza Windows 10 si de pe care se navigheaza pe internet prin Microsoft Edge.

“Google’s Project Zero team has published details of an unfixed bypass for an important exploit-mitigation technique in Edge. The mitigation, Arbitrary Code Guard (ACG), arrived in the Windows 10 Creators Update to help thwart web attacks that attempt to load malicious code into memory. Google’s Project Zero found an issue is created by the way the JIT process writes executable data into the content process.”

Windows 10 a devenit acum vulnerabil in fata acestui atac, asa ca daca folositi Microsoft Edge, ar fi bine sa schimbati browserul, deoarece orice hacker poate folosi informatiile dezvaluite de catre Google pentru a instala malware in calculatorul vostru. Avand in vedere ca Microsoft nu s-a grabit sa rezolve problema Windows 10, e greu de spus cand se va hotara sa o faca, deci utilizatorii raman cu aceasta problema “pe cap” si ca singura solutie au folosirea unui alt browser pentru navigare pe internet.

5 COMENTARII

  1. Kernelul Linux , cel mai prost la Securitate , urmeaza MacOS locul 2 , Windows 10 locul 32 , iar Edge locul 48 in topul celor mai vulnerabile sisteme/aplicatii .