Apple a Surclasat Competitorii in Incasarile Smartphone in T4 2017

Apple si-a depasit fara drept de apel concurenta in ceea ce priveste banii generati din vanzarile de smartphone-uri in T4 2017, profitul fiind probabil la fel de mare.

apple incasari smartphone t4 2017

Ca o continuare a articolului de saptamana trecuta in care v-am spus ca Apple a incasat peste jumatate din toti banii generati de vanzarea de smartphone-uri, azi avem cifre detaliate. America de Nord este continentul in care compania Apple incaseaza, de departe, cei mai multi bani de pe urma vanzarilor de smartphone-uri, 75.6% dintre sumele totale intrand in conturile sale.

Europa este al doilea continent in care Apple are suprematia in incasarile generate de vanzarile de smartphone-uri, avand o cota de 57.2% din totalul banilor generati. La nivel cloval, cei de la Counterpint spun ca Apple incaseaza 49.2% din totalul sumelor generate de vanzarea de smartphone-uri, cu puncte procentuale mai putin decat estimarea unei alte companii de analiza a pietelor globale.

In China Apple incaseaza 39.3% din toti banii generati de vanzarea de smartphone-uri si este deasemenea lider de piata, iar asta pentru ca nu exista vreo alta companie care sa genereze mai mullt. Desi Apple nu e lider in vanzarile de smartphone-uri in China, este lider in ceea ce priveste incasarile, iar profitul este cu siguranta un alt domeniu in care Apple conduce detasat.

Apple incasari smartphone T4 2017

Apple a incasat in T4 2017 mai multi bani, decat in mod normal, pentru vanzarile de telefoane iPhone, iar asta multumita pretului foarte mare perceput pentru iPhone X. Avand in vedere ca telefonul este in continuare in vanzare, este de asteptat ca aceasta suprematie a companiei Apple sa contiune si in trimestrele fiscale urmatoare, daca nu cumva Samsung o va ajunge din urma.