Cati Romani ar Renunta la Televizor si Dulciuri pentru Smartphone

Iata cati dintre romanii care detin un smartphone ar fi dispusi sa renunte la televizor, dulciuri, sau timpul petrecut cu persoanele apropiate in favoarea telefonului.

romani dependenta smartphone

Cei de la Huawei anunta astazi un alt studiu interesant cu privire la tabieturile romanilor care detin un smartphone, el avand legatura cu renuntarea la televizor in favoarea dispozitivului mobil. Mai exact, studiul facut de catre IPSOS pentru Huawei spune ca 3 din 4 romani prefera sa renunte la televizor in favoarea smartphone-ului, situatie destul de interesanta.

71% dintre romani renunta la televizor in favoarea smartphone-ului, conform acestui studiu, iar 67% spun ca are renunta la dulciuri o luna in loc sa renunte la smartphone. Aceasta ultima parte este interesanta, insa oarecum irelevanta deoarece rolul dulciurilor in viata unui om este cu mult diferit fata de cel al televizorului si al dorintei de informare, sau vizualizare de filme.

Mergand mai departe, 79% dintre romani renunta la samrtphone in favoarea relatiei cu persoana iubita, in timp ce 69% ar renunta la el pentru a petrece timpul cu prietenii. Mai important este ca 93% dintre romani nu ar renunta la jocurile cu proprii copii in favoarea smartphone-ului, ingrijorator fiind faptul ca 7% dintre ei ar face asta, dar trebuie sa existe si ceva negativ, nu ?

“71% din romani renunță cu ușurință la televizor in favoare smartphone-ului. Mai mult, 67% dintre respondenții romani afirma ca pot renunta la fel de usor sa consume dulciuri timp de o luna in loc sa renunte la smartphone.  

Dependenta oamenilor fata de smartphone-uri nu poate fi pusa la indoiala, stim cu totii cat de mult suntem legati de aceste dispozitive mobile, asa ca nu ar trebui sa ne mire cifrele. Rezultatele sunt totusi interesante si ne arata cate putin din ceea ce gandesc si fac romanii, iar asta ar trebui sa ii cam puna pe unii pe ganduri in ceea ce priveste utilizarea smartphone-urilor.