Romania are Viteze 4G tot mai Proaste

Romania are viteze 4G de internet tot mai proaste, in ultimul an tara noastra cazand in spatele altor tari unde investitiile au fost initial mult mai slabe.

romania viteze 4g 2018

Romania are parte de viteze 4G de internet tot mai proaste, astfel ca daca in anul 2016 era pe locul 4 in topul tarilor cu cele mai rapide retele 4G, in 2017 lucrurile sunt cu mult diferite. Romania a cazut foarte multe locuri in acest top in ultimul an, viteza medie de navigare pe internet prin retelele 4G scazand de la 35 Mbps in 2016 la 28.03 Mbps in 2017.

Diferenta este una uriasa, iar asta cel mai probabil din cauza faptului ca retelele 4G din tara noastra au devenit tot mai aglomerate, deci implicit au scazut simtitor si vitezele de internet. In ultimul an Romania a fost intrecuta in topul global de tari precum Olanda, Belgia, Australia, Bulgaria, Serbia, Croatia, Macedonia, Luxembourg, sau Cehia.

Daca Romania era acum un an tara in care clientii serviciilor 4G beneficiau de viteze foarte bune pentru navigare pe internet, chiar si prin retele 4G, iata ca in 2017 situatia este diferita. N-as vrea sa arunc vina pe vreun operator, sau altul, dar este cunoscut faptul ca la noi in tara exista 2 operatori cu viteze 4G foarte bune, unul cu viteze proaste si unul cu viteze foarte proaste.

viteze 4g internationale romania

Facand suma lor, ajungem cam acolo unde ne e locul oricand vine vorba despre tehnologie si implementarea de noi tehnologii, pe la jumatatea clasamentului mondial. Desi nu exista date pentru cifrele globale privind vitezele fixe de internet, sunt destul de sigur ca acolo situatia e mai buna, iar asta multumita celor de la RCS & RDS, care au adus viteza pentru internetul din Romania.