Prima Pagina 4G Romania are Viteze 4G tot mai Proaste

Romania are Viteze 4G tot mai Proaste

Romania are viteze 4G de internet tot mai proaste, in ultimul an tara noastra cazand in spatele altor tari unde investitiile au fost initial mult mai slabe.

romania viteze 4g 2018

Romania are parte de viteze 4G de internet tot mai proaste, astfel ca daca in anul 2016 era pe locul 4 in topul tarilor cu cele mai rapide retele 4G, in 2017 lucrurile sunt cu mult diferite. Romania a cazut foarte multe locuri in acest top in ultimul an, viteza medie de navigare pe internet prin retelele 4G scazand de la 35 Mbps in 2016 la 28.03 Mbps in 2017.

Diferenta este una uriasa, iar asta cel mai probabil din cauza faptului ca retelele 4G din tara noastra au devenit tot mai aglomerate, deci implicit au scazut simtitor si vitezele de internet. In ultimul an Romania a fost intrecuta in topul global de tari precum Olanda, Belgia, Australia, Bulgaria, Serbia, Croatia, Macedonia, Luxembourg, sau Cehia.

Daca Romania era acum un an tara in care clientii serviciilor 4G beneficiau de viteze foarte bune pentru navigare pe internet, chiar si prin retele 4G, iata ca in 2017 situatia este diferita. N-as vrea sa arunc vina pe vreun operator, sau altul, dar este cunoscut faptul ca la noi in tara exista 2 operatori cu viteze 4G foarte bune, unul cu viteze proaste si unul cu viteze foarte proaste.

viteze 4g internationale romania

Facand suma lor, ajungem cam acolo unde ne e locul oricand vine vorba despre tehnologie si implementarea de noi tehnologii, pe la jumatatea clasamentului mondial. Desi nu exista date pentru cifrele globale privind vitezele fixe de internet, sunt destul de sigur ca acolo situatia e mai buna, iar asta multumita celor de la RCS & RDS, care au adus viteza pentru internetul din Romania.

 • sudteamromania

  Topul ăla este praf…in Spania nu sare de 7 mega niciunde

 • Dan Mihai

  Vodafone e de toata jena. Au “lansat” primii VOLTE in 2014 si nici pana acum nu l-au implementat. Cand suni, iti trece pe 3G ca in 2012 :)) Mi-e si groaza sa ma gandesc la infrastructura 4G pe care-o au astia.

 • iulian75

  RDS a adus viteza in România pe cablu nu pe rețea 4g

 • vad

  Oare o comparatie cu pret abonament vs cantitate de date pe 4G nu ar fi mai pertinenta ?
  E posibil ca in tarile respective accesul la 4G sa fie mai costisitor decat la noi sau cantitatile de internet ( vezi Orange la noi ) sa fie limitata in abonamente si atunci nu e si normal ca si reteaua sa fie putin aglomerata de trafic ?

 • Aurelian
 • cristi

  La ce iti folosesc 200mbs cand ci 10-15Gb inclusi in abonament? Eu sunt multumit de oferta celor de la magenta, cu 5€ 4G nelimitat. Chiar daca nu este cel mai rapid 4G, iti permite sa rulezi orice fisier video de pe internet.

 • gicapxo gica

  Nu e de toata jena e cel mai bun poate depinde de zona am făcut test in Cluj pe 4g+ in acelasi telefon acelasi loc cu cartele de la toti operatorii și i manca pe pâine la viteză!La voltei îți dau dreptate!

 • Edi Enache

  Din ce oraș

 • Aurelian

  Valladolid.

 • Dan Mihai

  Si eu sunt din Cluj 🍻
  Da, poate au cea mai buna viteza, dar din punctul meu de vedere nu conteaza pentru ca 90% din timp sunt conectat la WIFI.

 • Nelega Cristian Emil

  Terminați cu topurile, situația este cu totul alta.
  Exemplu Belgia, contract de 52 de euro viteze 4g in Bruxelles în rețeaua Proximus:
  16.32mb/s pe un Samsung s8 în celelalte rețele,Voo,Base,Orange,rezultate jenante la nivel de 3g+ în România.
  Așa că să lăsăm testele sintetice pe care operatorii le fac în condiții ideale.
  Nu reflectă de loc realitatea.

 • Cosmin Rafira

  Cum spune cineva mai jos, e legat de raportul cantitate/calitate. La orange bubuie 4g-ul peste tot, dar la 45 ron/luna am 8 gb incluși. La cartela vodafone, cu 28 ron/luna ai…nelimitat. Dar asa vrea romanul, sa vada fluent clipuri 4k, gratis, daca se poate!

 • John Doe

  Merge mizerabil 4G in Vodafone , in 2016 atingeam 80 mb/s cu un iphone , acuma pe S8 am cativa MB. Jenibila Retea de 4G.