iPhone X Afecteaza Investitiile in Apple si Samsung

iPhone X are un impact negativ asupra investitiilor facute in companiile Apple si Samsung ,vanzarile slabe motivand o evolutie negativa pentru pretul actiunilor.

iPhone X Investitiile Apple Samsung

iPhone X nu iese din centrul atentiei zilele acestea, investitorii parand destul de circumspecti in legatura cu viitorul telefonului mobil premium al celor de la Apple. Mai exact, investitorii incep sa isi piarda increderea in succesul iPhone X, dar si in Compania Samsung, astfel ca preturile actiunilor ambelor companii au scazut pe bursele globale.

iPhone X, sau mai bine zis informatiile privind scaderea vanzarilor telefonului, au dus la o reducere cu 1% a pretului actiunilor companiei Apple, pierderea fiind deocamdata mica. In cazul Samsung vorbim despre o scadere de 2.3% a pretului actiunilor in urma zvonurilor privind scaderea vanzarilor iPhone X si a comenzilor pentru ecrane OLED din partea Apple.

Daca Apple va produce doar 20 – 25 de milioane de unitati ale iPhone X in T1 2018, atunci ne putem astepta ca in T2 cifrele sa fie similare, iar ambele companii pierd bani seriosi. Investitorii incep sa realizeze ca iPhone X ar putea fi un pariu ratat pentru Apple, dar nu din punct de vedere al banilor, care sunt foarte buni, ci din punct de vedere al vanzarilor efective.

„Shares of Japanese OLED component makers, such as Hodogaya Chemical Co and Hirata Corp also declined. Samsung Display has yet to set a production target for the April-June period, but a further cutback is possible.”

Chiar daca iPhone X a demonstrat ca nucleul dur de fani Apple cumpara orice model indiferent cat ar costa, realitatea este ca restul lumii se uita cu atentie mai mare la bani. In aceasta idee, compania Apple va trebui sa fie mai inventiva dincolo de iPhone X, altfel e posibil ca vanzarile iPhone sa nu mai creasca, desi incasarile si profitul ar putea ramane la fel.

Articolul precedentRomania are Viteze 4G tot mai Proaste
Articolul următorSpotify Urmeaza Apple si face o Boxa Inteligenta
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.