Apple Negociaza Contracte Importante pentru Bateriile iPhone

Apple negociaza contracte foarte importante pentru a putea produce in viitor suficient de multe baterii pentru iPhone, iPad si alte produse proprii.

apple contracte baterii iphone

Apple se afla in momentul de fata intr-un proces complex de negociere a unor contracte pentru a se asigura ca va putea avea in viitor suficient de multe baterii pentru telefoane iPhone. Mai exact, compania Apple negociaza direct cu companii de minerit pentru a cumpara suficient de mult cobalt pentru a produce bateriile iPhone si iPad in cantitati suficiente in viitor.

Se pare ca de ceva vreme au inceput sa apara temeri in legatura cu posibile probleme privind acoperirea necesarului de cobalt pentru a produce baterii pentru dispozitive electronice in viitor. Cresterea in popularitate a masinilor electrice ar urma sa duca la o crestere uriasa a cererii pentru baterii si implicit a cererii pentru cobalt-ul folosit in ele.

Apple cumpara de ceva vreme acest metal pentru companiile care produc baterii, iar pentru a avea sufcient cobalt in viitor, cei din Cupertino negociaza acum cu companiile de minerit. In timp ce Samsung cauta alternative pentru cobalt, cei de la Apple incearca sa se asigure ca au suficient material de acest gen pentru sutele de milioane de produse pe care le vand anual.

“Apple is seeking contracts to secure several thousand metric tons of cobalt a year for five years or longer, according to one of the people, declining to be named as the discussions are confidential. Apple’s first discussions on cobalt deals with miners were over a year ago, and it may end up deciding not to go ahead with any deal, another person said.”

Apple va intra, practic, in competitie directa nu doar cu producatorii de telefoane mobile ci si cu cei de masini, iar de aici ar putea iesi foarte multi bani pentru companiile de minerit. Apple a incercat si acum 1 an sa incheie contracte pe termen lung cu companiile de minerit, insa atunci a decis sa renunte la plan, dar acum se vede obligata sa o faca pentru a putea produce suficiente dispozitive electronice in viitor.