Prima Pagina HomePod HomePod: Vanzari Substantiale Generate pentru Apple

HomePod: Vanzari Substantiale Generate pentru Apple

HomePod a avut parte de un start bun dupa lansare, boxa inteligenta a celor de la Apple incepand sa acapareze incetul cu incetul piata acestui tip de produse.

homepod vanzari apple

HomePod pare sa fi avut vanzari destul de bune in primele doua saptamani de disponibilitate pe piata din SUA, reusind sa si insumeze o cota bunicica din piata. Conform unui studiu publicat in cursul noptii trecute, HomePod a insumat 3% din piata boxelor inteligente din SUA in primele zile de disponibilitate, ceea ce nu e rau pentru un produs nou.

HomePod este cu mult in urma Amazon Echo, care are 55% din piata, sau a Google Home, care are 23% din piata, dar ambele produse sunt vandute de cativa ani pe piata. 3% pare putin, dar vorbim despre doar cateva zile de vanzari, iar acesta este un produs dintr-o piata complet noua pentru Apple, asa ca e normal ca rata de adoptie sa fie mica deocamdata.

homepod cota piata

In ceea ce priveste utilizarea boxelor inteligente, in general, clientii isi folosesc produsele in principal pentru a asculta muzica, urmatoarea functie populara fiind aflarea de informatii despre vreme. Dupa ea vin raspunsurile pentru intrebari generale, iar mai apoi avem stirile despre sport, cele generale, iar in final raman functiile pentru controlarea de gadget-uri inteligente din case.

“It comes as no surprise, consequently, that 89% of respondents were satisfied or very satisfied with their smart speakers. This is due in large part to the relatively simple tasks that the majority of users demand of their devices. For example, Cortana scores a 57% on our comprehensive smart speaker test. On a standard report card, this is a failing grade, but Cortana is well suited to play your music from Spotify, tell you the weather, and answer any simple question you have.”

homepod cota piata 1

HomePod este abia la inceput de drum, iar ca orice produs al companiei Apple, are nevoie de putin timp pentru a le arata fanilor ca merita cumparat. Peste cateva luni boxa inteligenta HomePod va avea cu siguranta o cota de piata mai mare, iar cu al doilea model cei de la Apple probabil vor incepe sa controleze piata boxelor inteligente la nivel global.

 • Srb Srb

  Superb
  Deci Apple a avut dreptate de s-a focusat pe sunet din moment ce toti folosesc boxele pt music. Acum cu homepod va creste si mai mult

 • george

  “cu al doilea model cei de la Apple probabil vor incepe sa controleze piata boxelor inteligente la nivel global”
  Nu e cam hazardata afirmatia ? Cum sa controlezi piata cand nu ai majoritatea absoluta – peste 50%.
  Nici un produs Apple nu are peste 50% din piata globala .

 • Srb Srb

  Apple watch cam rupe piata smartwatch
  Ipad cam rupe piata tabletor
  Airpods cam rupe piata wireless headphones

 • Daniel Razvan

  Da’ de ce cu al doilea produs ??? Nu se poate cu primul ??? Nu au capacitate mentală ??? Nu au resurse ??? … stai ma ca e vorba de management și marketing … pai tre’ sa dea “prostii” bani mai întâi

 • Daniel Razvan

  … și după se gândesc ca poate mai câștiga ceva clienți dacă îmbunătățesc produsul … Din aceasta cauza tot zic: cântăriți produsele. Nu e neaparat mai bun dacă e scump sau are un anumit logo pe produs sau cutie !!!

 • Daniel Razvan

  … nici tu nu ești sigur pe ceea ce spui SRB : “cam rupe piața” sau rupe piata, ai vrut sa spui ??!!?? Simt timiditate in scrisul tău …

 • Daniel Razvan

  :)))

 • Daniel Razvan

  Draga SRB pe IOS 11.2.6 s-au raportat probleme cu căștile … nu-ti instala versiunea de IOS ca sa nu fii dezamăgit sau frustrat … Take it easy !!! :)))

 • M

  SRB nu e timid. El nu are niciodată dubii. Este un om informat… cel mai informat… singurul deținător al adevărului absolut despre lume și viață. Păcat că își duce zilele într-o școală de cartier dintr-un oraș minuscul… dincolo de frustrări însă… pentru un personaj imaginar… se descurcă bine la făcut trafic pe site.

 • Srb Srb

  pai cam rupe piata….si nu rupe piata pt ca nu au 90 sau 100% market share…tu chiar nu poti intelege statistica din limba romana?!

 • ibadea

  3% dupa 2 saptamani, in conditiile in care multi au fost sceptici, estimez ca pana la sfarsitul anului cota va fi de 25-30% din piata

 • Srb Srb

  corect

 • Daniel Razvan

  Și marmota sau ciocolata … ???

 • Daniel Razvan

  Personal am un Eco Dot 2 de care sunt dezamăgit. Mai bine așa. Măcar știu ca am plătit un preț “fair enough” decât sa plătesc o căruță de bani pentru niște pete pe mobila și un sunet slab calitativ fata de ce sistem audio posed …

 • Daniel Razvan

  Așa ca las topurile de vânzări și cotele de piața pe mai târziu. Sunt realist și gândesc înainte de a face cruci și mătănii chiar dacă văd brand-ul in fata ocheanelor … PROCESEZ …