Apple vrea sa Tranforme Apple TV intr-o Consola pentru Jocuri

Apple este interesata sa transforme Apple TV intr-o consola pentru jocuri, compania americana avand planuri destul de mari cu privire la produsul sau.

apple consola jocuri apple tv

Compania Apple a modificat recent brevetul de marca pentru Apple TV pentru a include si categoria care priveste jocurile, semn ca este hotarata sa transforme produsul intr-o consola. Conform celor care cunosc informatii despre brevetele celor de la Apple, schimbarea este una foarte importanta si sugereaza o schimbare mare pentru aceasta serie de produse.

Apple TV poate rula deja jocuri disponibile in AppStore, insa vorbim despre titluri care nu sunt chiar atat de complexe, sau chiar atat de populare, in randul utilizatorilor obisnuiti. Compania Apple pare sa fie hotarata sa le fere utilizatorilor ceva mai complex, iar singura evolutie din acest punct de vedere este implementarea functiilor regasite in consolele pentru jocuri.

Toata lumea este de acord cu faptul ca Apple TV este cu mult inferior fata de consolele pentru jocuri si nu doar in ceea ce priveste calitatea titlurilor disponibile in AppStore. Apple TV nu are o varietate de functii pe care le gasim in cadrul consolelor de la Microsoft, sau Sony, iar compania Apple ar putea corecta acest lucru cu un nou model al Apple TV.

“Video game consoles; controllers for game consoles; video output games, namely, video output game machines for use with televisions; apparatus for electronic games adapted for use with an external display screen or monitor.”

Ce anume vrea Apple sa faca pentru Apple TV nu se stie deocamdata, dar produsul este mai mult decat un “hobby”, asa ca in Cupertino este privit ca unul important. Un Apple TV cu functii seriose in ceea ce priveste jocurile ar putea creste si mai mult vanzarile acestui tip de produs al companiei Apple, asa ca ramane doar de vazut ce va dori sa faca Apple.

6 COMENTARII

  1. Probabil ca vor să facă ceva de genul nvidia shield. Pentru ceva de genul Xbox sau PS este nevoie de hardware din categoria desktop!

  2. Nici o sansa sa concureze cu alte console . API-ul 3D dezvoltat de Apple este net inferior celui al Microsoft .
    Poate sa fie cel mult o consola pt jocuri iOS ceva mai complexe , buna doar pt utilizatorii de grafica low level a Apple .

  3. Mai bine s-ar concentra pe imbunatatirea a ceea ce exista deja si e praf…parerea mea. Au mai incercat ei cand nu erau XBox si Playstation la nivelul de acum si au dat chix, nu inteleg de ce cred ca le-ar merge acum.

  4. Depinde ce grafica va suporta si pentru ce tip de gaming va fi gandita, daca va fi ceva de genul Geforce Now si vei putea juca orice joc de pe PC la grafica maxima fara dureri de cap, sau daca va fi o consola de jocuri pentru care va trebui sa investeasca foarte mult si va fi mult mai scumpa decat sony si xbox. Cred ca va fi prima varianta, gaming as a service plus jocurile de pe iOS, iar Apple Tv 4k indeplineste specificatiile pentru streaming la 4k fara probleme, nu iti trebuie decat tastatura, mouse, controler.

    De exemplu GeforceNow este beta in momentul de fata si este gratuit, pe macbook pro merge impecabil cu setarile in jocuri la maxim, totul depinde doar de conexiunea la internet. Avantajele sunt ca nu trebuie sa investesti nimic in hardware de gaming, uzura hardware este minima, ca si cum ai urmarii un film online, consumul de curent este neseminficativ, fara zgomot de ventilatoare, fara temperaturi ridicate. Un alt avantaj este ca pe laptop te poti juca 8-9 ore fara sa il tii bagat in priza.

    Nu trebuie sa concureze cu xbox sau ps4 care sunt oarecum limitate si deja se zvoneste ca vor lansa noi versiuni hardware, xbox suporta 4k nativ dar libraria de jocuri este mai mica si este renumita pentru lag, ps4 are libraria de jocuri mai mare dar nu suporta 4k nativ, are un upscaling performant de la 2k la 4k, diferenta intre console este nesemnificativa desi xbox are specificatii hardware mai bune decat ps4