Prima Pagina Huawei Huawei Arata cum Putem Conduce o Masina cu un Smartphone

Huawei Arata cum Putem Conduce o Masina cu un Smartphone

Huawei a prezentat o tehnologie bazata pe inteligenta artificiala care ar putea sa reduca numarul de accidente de pe sosele folosind smartphone-uri.

huawei condus masina smartphone

Huawei continua promovarea telefonului Mate 10 Pro cu un nou clip video in care ne arata cum putem conduce o masina folosind inteligenta artificiala si un  smartphone. Huawei pune aici in evidenta chip-ul sau pentru inteligenta artificiala, despre care minte si spune ca e primul dintr-un smartphone, el ajutand o masina sa recunoasca obstacole pe sosea.

Practic, Huawei a conectat smartphone-ul la computerul de bord al masinii, iar in momentul in care Mate 10 Pro a detectat un caine pe sosea, masina a executat o manevra de evitare. Sistemul de recunoastere a obiectelor fiind foarte util in aceasta situatie, inteligenta artificiala disponibila in cam orice smartphone, fiind capabila sa faca asta in mod uzual.

Producatori precum BMW, Mercedes, Audi, etc, au sisteme dedicate care recunosc oamenii de pe sosea de ani si ani de zile, iar trecerea la anima nu ar fi o problema majora. Masinile sunt capabila sa recunoasca singure obstacole de pe sosea de ani si ani de zile, asa ca tot ceea ce prezinta Huawei aici nu este nici pe departe nou, sau utilizabil cumva.

In ciuda acestui lucru, intr-un viitor indepartat, poate ar fi posibila interconectarea dintre un smartphone si o masina pentru a creste siguranta utilizatorilor in timpul condusului. As vedea o tehnologie care sa permita folosirea unui smartphone pentru ca o masina sa identifice obstacole si sa execute manevre de evitare, dar e mai greu sa faci asa ceva, decat sa fie folosite tehnologiile actuale de identificare a pietonilor.

Voi ce parere aveti ?

 • RaduD

  Sa fim seriosi…Cine ar vrea sa il conduca in masina sa un Huawei…?
  Ideea ar fi nu sa initieze manevre, ci mai degraba sa iti dea in timp util niste avertizari de care tu ca sofer sa poti tine cont.

 • Fosocle

  Mai bine conduc beat. E mai safe

 • Constantin

  Sau cumperi o Tesla…😄

 • bogdan

  Era câine fals , fake de China

 • cristi

  ✌️foarte plictisitor !!!!

 • Olimpiu

  Daca era Samsung il calca si-l mancau la masa. 🙂