20.3 C
București
sâmbătă, aprilie 27, 2024

Acasă Intel Intel anunta Primele Laptop-uri cu Conectivitate 5G

Intel anunta Primele Laptop-uri cu Conectivitate 5G

Intel a anuntat astazi primele laptop-uri care au conectivitate 5G, compania americana urmand a face si o demonstratie a acestui tip de produse in curand.

Intel Laptop Conectivitate 5G

Primele laptop-uri cu internet 5G urmeaza sa fie lansate mai devreme decat crede faorte multa lume, compania Intel facand un anunt interesant in cursul zilelor trecute. Compania Intel a anuntat ca integrand modem-uri din seria XMM 8000 va putea oferi conectivitatea 5G in laptop-uri incepand cu anul 2019, nu foarte departe de compania Qualcomm.

Nu e ca si cum ar exista retele 5G pe care clientii sa le foloseasca in momentul de fata, dar incepand din 2019 ar trebui sa existe cateva in unele tari, iar producatorii de laptop-uri vor profita de asta. Cei de la Microsoft vor integra cu siguranta modemuri 5G in tabletele Surface, insa separat de ei vor exista cu siguranta si alte laptop-uri cu procesoare Intel su suport 5G.

Intel va prezenta saptamana viitoare, la Mobile World Congress 2018, primele modele de laptop-uri care au conectivitate 5G, acestea urmand a oferi viteze foarte bune pentru navigare pe internet. Intel anunta ca va demonstra redarea de filme si seriale in format 4K pe laptop-urile care au conectivitate 5G, deci vorbim despre noutati interesante care vor fi prezentate in Barcelona.

“5G hardware is closer than you think. Intel’s upcoming XMM 8000 series modems will power 5G in notebooks in the second half of 2019, the company announced today. To give us an idea of what 5G will look like in a laptop, Intel will also be showing off a 2-in-1 concept at Mobile World Congress next week.”

Conectivitatea 5G va ajunge intai in smartphone-uri, multumita unor modemuri dezvoltate de catre compania Qualcomm, insa Intel va oferi acelasi lucru pentru telefoane, poate chiar din 2019. 4G a devenit deja parte din trecut, pentru ca mai toata lumea se gandeste cu mare interes la retelele 5G, chiar daca ele necesita investitii uriase pentru a fi dezvoltate, abia peste cativa ani.