Vanzarile Smartphone au Scazut pentru Prima oara in 14 ani

Vanzarile Smartphone Scazut 14 ani

Vanzarile de smartphone-uri au inregistrat in T4 2017 prima scadere din ultimii 14 ani, evolutia pietei fiind surprinzatoare pentru foarte multi dintre producatorii globali. Puteti vedea mai jos ca in T4 2017 s-au vandut 407.8 milioane de smartphone-uri in intreaga lume, cu 23.3 milioane de unitati mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Estimarile vin de la compania Gartner, care sustine ca Apple nu a vandut 77 de milioane de iPhone-uri, asa cum a spus compania initial, ci doar 73.1, deci credibilitatea celor de la Gartner e discutabila. Ea spune deasemenea ca Huawei si Xiaomi au inregistrat cresteri in vanzari, in timp ce Oppo a inregistrat o scadere, chiar daca ea este una minora in acest an.

Vanzarile de smartphone-uri pentru restul producatorilor ar fi scazut cu 32 de milioane de unitati in T4 2017 fata de T4 2016, diferenta fiind una foarte mare, dar compensata de cresterea altor producatori. Daca la cifra finala de vanzari pentru smartphone-uri in T4 2017 s-ar mai adauga vreo 4 milioane, cat a raportat Apple, atunci diferenta fata de anul trecut ar scadea la sub 20 de milioane.

vanzari smartphone scadere

Ca sa fiu complet sincer, mi se pare foarte interesant ca Gartner nu raporteaza cifrele Apple si raporteaza propriile cifre de vanzari pentru iPhone, asa cum a facut si pentru anul trecut. E interesant de aflat si in cazul caror altor producatori de smartphone-uri au mai inventat cifre cei de la Gartner si daca piata a scazut intr-adevar cu 20 de milioane de unitati, mai mult, sau a crescut.