Android si iOS domina Piata Smartphone

Android si iOS domina piata smartphone-urilor cu o cota uriasa multumita vanzarilor excelente pe care le-au inregistrat telefoanele mobile pe care ele ruleaza.

Android iOS Smartphone 2017

Android si iOS sunt cele mai utilizate sisteme de operare pentru smartphone, iar cifre publicate astazi ne arata cam cat control au Apple si Google asupra intregii piete. Conform unor date ale celor de la Gartner, iOS si Android insumeaza nu mai putin de 99.9% din intreaga piata a smartphone-urilor, iar sistemul de operare al Google este pe primul loc aici.

Android insumeaza 85.9% din piata smartphone in momentul de fata, in timp ce iOS insumeaza 14% din aceeasi cota de piata, diferenta intre cele doua sisteme de operare fiind colosala. In ultimul an, cota de piata a Android a crescut cu 1.1 procente, in timp ce iOS a pierdut 0.4 procente din cota de piata, asta pe fondul unei scaderi usoare a vanzarilor.

In 2017 s-au vandut 1.3 miliarde de telefoane cu sistem de operare Android, in timp ce Apple a reusit sa vanda 214 milioane de iPhone-uri, cu 1.1 milioane mai putine decat in 2016. Trebuie remarcat si faptul ca restul sistemelor de operare pentru telefoane mobile au deasemenea o cota de piata mai mica, ea scazand de la 0.8% din total in 2016 la 0.1% din total in 2017.

android ios cota piata final 2017

Practic, iOS si Android sunt singurele sisteme de operare pentru telefoane mobile care conteaza in momentul de fata, restul fiind doar o pierdere de timp si bani pentru producatori. Android este de departe mai popular, dar asta si pentru ca e singura alegere logica, iOS nefiind oferit pentru alti producatori decat Apple, asa ca nu-si va putea depasi vreodata conditia.

2 COMENTARII

  1. Defapt Android domina piata smartphone ca si sistem de operare. Acel procent de 0.1% nici nu cred ca mai trebuie luat in calcul.