iPhone vs Android: Cat de MULT Scade Pretul in Timp

iPhone si telefoanele Android au prezentata intr-un nou studiu rata de depreciere a valorii in timp, informatiile dezvaluind cat de multi bani pierd posesorii acestor telefoane mobile.

iphone android scade pret

Un studiu extrem de interesant facut de catre o companie americana ne arata cat de repede se depreciaza valoarea telefoanelor Android in comparatie cu cea a iPhone-urilor. Pentru comparatie au fost folosite iPhone 7, iPhone 8, iphone 8 Plus, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8 Plus, iar rezultatele sunt cele asteptate.

iPhone 7 si-a pastrat cel mai mult din valoare in timp, aceasta depreciindu-se cu 53% abia la 10 luni dupa lansare, in timp ce in cazul iPhone 8 Plus ea a ajuns la aceeasi valoare la 4 luni dupa lansare. iPhone 8 pare sa urmeze o traiectorie similara cu cea a iPhone 7, insa cel mai probabil valoarea sa va scadea mult mai rapid din cauza cererii foarte scazute pentru acest model.

iPhone vs Android – iata cat de mult scad preturile telefoanelor in timp

In cazul telefoanelor Samsung, observam ca Samsung Galaxy S7 si-a pastrat cel mai bine valoarea in timp, dar la 12 luni dupa lansare pretul a scazut cu 70% fata de cel initial. Totusi, Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8 Plus au avut parte de o depreciere mult mai rapida decat a Samsung Galaxy S7, iar asta in mod surprinzator, avand in vedere inovatiile.

Daca ar fi sa comparam, valoarea iPhone-urilor se depreciaza mult mai greu decat cea a telefoanelor produse de catre compania Samsung, insa asta e valabil in general pentru Android. Exista o varietate de motive pentru care se intampla acest lucru, insa cei care isi cumpara telefoane Android, sau iPhone, de cativa ani, stiu deja la ce sa se astepte din acest punct de vedere.

depreciere smartphone