Microsoft: Situatia Ciudata a Fostului Producator de Smartphone-uri

Microsoft se afla intr-o situatie foarte ciudata pentru un fost producator de smartphone-uri, compania americana ajungand intr-o situatie complet neobisnuita.

microsoft smartphone android

Microsoft este una dintre cele mai mari companii de pe planeta, ea avand la un moment dat o gama destul de variata de smartphone-uri cu sistem de operare Windows Phone. Compania americana a cumparat divizia mobila a celor de la Nokia pentru a putea intra cu succes pe piata smartphone si a concura cu Apple, sau Samsung, insa totul a fost un esec.

Situatia a ajuns intr-o asemenea situatie in momentul de fata incat compania Microsoft vinde mai multe telefoane Android decat Windows Phone prin propriul magazin online. Este adevarat ca ofera este una foarte restransa in momentul de fata, insa chiar si asa, cei de la Microsoft vand mai multe telefoane Android decat Windows Phone pentru cei interesati.

Microsoft vinde mai multe smartphone-uri Android decat Windows Phone

microsoft smartphone android

Microsoft are telefoane de la Samsung, Razer, Acatel si HP in momentul de fata, iar dintre toate e foarte probabil ca modelele coreenilor sa fie cele mai populare dintre toate. Acum cu lansarea Samsung Galaxy S9, e foarte posibil ca oferta sa creasca si mai mult, iar un fost producator de smartphone-uri sa vanda mai multe modele ale concurentei de acum cativa ani.

Microsoft este un exemplu perfect de companie care a investit o suma mare de bani intr-o companie de care nu avea nevoie si pe care nu a stiut sa o gestioneze cum trebuie dupa achizitie. Daca Microsoft va mai lansa smartphone-uri in viitor e greu de spus, insa in momentul de fata ea prefera sa fie un intermediar pentru smartphone-urile altora decat sa se chinuie cu cele proprii.