Apple si-a Lasat Angajatii sa se Accidenteze in Apple Park

Apple angajati loviri

Acum mai bine de o saptamana multa lume a ras de Apple si angajatii care se loveau de usile si geamurile de sticla din noul campus Apple Park, unele accidente fiind chiar serioase. Noul campus al celor din Cupertino este facut cu foarte multa sticla ce inlocuieste usi si unii pereti, iar unii angajati n-au fost chiar atat de atenti la ce au in fata.

Apple fusese avertizata de catre autoritatile locale pentru siguranta in munca de faptul ca acest design interio va avea consecinte negative asupra sanatatii angajatilor, insa numanui nu i-a pasat. Chiar si unul dintre cei care lucra la amenajarea Apple Park a avut o problema similara, izbindu-se de un perete de sticla, insa Apple n-a facut vreo schimbare, pana acum.

Dupa deschiderea Apple Park unii angajati au lipit post-its pe peretii si usile din sticla pentru a semnaliza faptul ca exista ceva acolo, Apple le-a scos pentru ca stricau design-ul cladirii, dar acum vrea sa puna stickere. Firma de arhitectura care a creat design-ul Apple Park gandeste o metoda de a plasa aceste stickere suficient de bine incat sa sugereze faptul ca urmeaza sa te lovesti de ceva.

“Salvador and Dirk Mattern with the Santa Clara County Fire Department said they raised concerns about the glass doors of the cafeteria, a highlight of the spaceship building, during a visit to Apple Park nine months ago. State building code requires that doors be identifiable. They were talking with one contractor when another walked into a glass wall.”

Autoritatile responsabile cu verificarea conditiilor de siguranta in munca sustin ca verificarea cladirilor pentru riscul de accidente ce implica lovirea de usi si pereti din sticla nu e prevazut in legislatie, deci Apple nu poate fi amendata. Totusi, compania americana a inteles ca e stupid sa ai usi si pereti din sticla, asa ca are grija ca angajatii sa nu fie afectati de probleme de acest gen in viitor.