iPhone X: Apple Reduce Productia, Pierde Multi Bani

iPhone X are productia redusa substantial de catre compania Apple in urma vanzarilor cu mult sub asteptari, insa pierde si o suma uriasa de bani in consecinta.

iphone x productie pierde bani

iPhone X a avut productia substantial scazuta de catre compania Apple in acest inceput de an 2018, diverse surse confirmand faptul ca vanzarile dezamagitoare ale telefonului forteaza Apple sa isi regandeasca planurile. iPhone X are productia scazuta cu 25% – 50% de catre compania Apple, in functie de sursele care anunta schimbarea planurilor, asa ca nimeni nu stie sigur deocamdata care ar urma sa fie productia finala pentru T1 2018.

iPhone X are totusi redusa de catre analisti cifra de vanzari pentru T1 2018, acestia estimand ca Apple va vinde in final 15 milioane de unitati in loc de 20 milioane de unitati in lumea intreaga. Pentru cel de-al doilea trimestru fiscal al anului 2018 sunt estimate vanzari de 10 milioane de unitati in loc de 15 milioane de unitati, deci in prima jumatate a anului 2018 vanzarile iPhone X ar urma sa fie cu 10 milioane de unitati mai mici decat estimarile initiale.

iPhone X – Apple reduce productia, pierde multi bani

iPhone X are un pret de vanzare ce porneste de la 1000 de dolari, ajungand si la valori mult, mult mai mari, in alte piete, iar la un calcul simplu Apple nu ar incasa 10 miliarde de dolari in baza estimarilor initiale. Suma este una uriasa, dar nu a fost vreodata sigura pentru compania Apple, ci doar estimata de catre analisti, insa chiar si asa, sa nu incasezi un potential de 10 miliarde de dolari din cauza iPhone X este ceva ce sigur genereaza multe discutii in Cupertino.

“JPMorgan reduces its production estimates for the Apple (NASDAQ:AAPL) iPhone X to as low as 15M in Q1, down from 20M. Analyst Narci Chang also lowers Q2 estimates from 18M to 10M. For all iPhones Chang lowers the Q1 forecast to 52M (was: 55M), Q2 to 42M (was: 45M), and full-year from 225M (+2% to 3%) versus the previous estimate of 9% growth.”

iPhone X a fost prezentat de catre compania Apple ca un enorm succes in conferinta pentru prezentarea rezultatelor financiare pe T1 2018, insa realitatea o stiu doar economistii celor din Cupertino. iPhone X este un smartphone scump si Apple a incercat “marea cu degetul” pentru a vedea daca exista potential pentru a scoate bani de la fanii inraiti, insa s-ar parea ca in final exista si limite in ceea ce priveste banii pe care acestia ar fi dispusi sa ii plateasca pentru telefoanele pe care compania le produce.