Prima Pagina iPhone Spargerea iPhone este o Problema de Siguranta a Oamenilor

Spargerea iPhone este o Problema de Siguranta a Oamenilor

Spargerea telefoanelor iPhone este prezentata ca o problema de siguranta pentru oameni si ca un serviciu de interes public, facut de catre compania Cellebrite.

sarge iphone problema securitate

Recent cei de la Cellebrite, companie israeliana specializata pe extragerea de date din iPhone si iPad, a confirmat faptul ca poate sparge orice model al iPhone, inclusiv cele noi cu iOS 11. Pentru ca Cellebrite a inceput sa fie iar in centrul atentiei, presedintele acesteia a vorbit intr-un interviu despre capacitatile tehnice ale companiei pe care o conduce in acest moment.

Conform presedintelui Cellebrite, a sparge telefoanele iPhone pentru a putea extrage date din ele este o problema ce tine de securitatea intregii omeniri in momentul de fata. El spune ca datele care sunt salvate de catre diversi infractori, sau teroristi, in iPhone si iPad pot contribui la rezolvarea unor anchete si chiar pot duce la salvarea multor vieti.

Mai mult decat atat, el sustine ca violatorii, pedofilii, traficantii de droguri/arme si multe alte tipuri de infractori folosesc produsele Apple pentru ca sunt sigure si greu de spart. In aceasta idee, cei de la Cellebrite sustin ca lucreaza in intersul public si ca au o misiune de a ajuta autoritatile sa-si rezolve investigatiile, chiar daca obtin sume mari pentru a-si oferi serviciile.

“There’s a public safety imperative here. These capabilities are germane again to homicide, crimes against children, drug gangs, major public safety threats in any community. We feel an obligation to those serving the public safety mission to ensure those capabilities are preserved, to the extent that they can be.”

Desigur ca foarte multe pot fi spuse despre aceasta atitudine a celor de la Cellebrite, ei sustinand ca fac un serviciu public, desi castiga foarte multi bani din asta. Desigur ca pe de o parte si au dreptate, pentru ca in multe situatii au fost salvate vietile unor persoane multumita datelor extrase din iDevice-uri, in ciuda opozitiei facute de catre Apple de-a lungul timpului.

 • Catalin Petrisor

  Cate deviceuri apple au reusit sa sparga pana acum?

 • Daniel Razvan

  Am mai zis ca nici un sistem de operare nu este 100% SIGUR !!! Draga Bubico, asta este un subiect la care iar ai picat !!! De câte ori îți place sa ti-o iei ??? Ups … abia acu’ m-am prins !!! :)))

 • Srb Srb

  Apple este cea mai aproape de 100% sigur

 • andrei0120

  Ajutati ma si pe mine va rog… iphone 8 plus sau note 8? Le am pe amandoua, dar nu stiu pe care sa l folosesc. Multumesc

 • adisavaro

  😂😂😂 huawei

 • ibadea

  huawei mate 10 pro, fara discutie, nu stiu de ce s-a complicat cu note 8

 • Viorel Predatorul

  Asta spune multe despre securitatea iOS.

 • iulian75

  Testează bine ambele device-URI și după un timp vei realiza singur care ți se potrivește…simplu.

 • Merlin

  Nu putem spune acelasi lucru despre securitatea Android! 😂
  Hopa, e chiar mai rau: “O firmă de soluții antivirus din Rusia a arătat că peste 42 de modele de smartphone-uri Android sunt vândute cu un troian bancar preinstalat. Troianul Tirada, care a fost descoperit cu câțiva ani în urmă, poate obține acces de root pe aceste dispozitive și face imposibil pentru utilizatori să scape de el, fără a reinstala sistemul de operare.” 🤣

 • Viorel Predatorul

  Ai dreptate, însă nu este o problemă a androidului ci a producătorului.
  La fel, în cazul în Dieselgate, nu a fost o problemă a motorului disel (ca tehnologie) ci a producătorului Vw.