iOS 11.3 Jailbreak – Prima Veste Buna de la Hackeri

iOS 11.3 are primele vesti bune in ceea ce priveste posibila lansare a unei solutii de jailbreak pentru iPhone si iPad in viitorul nu foarte indepartat.

ios 11.3 jailbreak veste hackeri

iOS 11.3 este in momentul de fata in proces de dezvoltare in cadrul companiei Apple, planurile celor din Cupertino fiind de a oferi aceasta versiune a sistemului de operare in martie. Pana atunci, un hacker a confirmat astazi ca a descoperit o vulnerabilitate de tip 0day in iOS 11.3, adica o vulnerabilitate pe care Apple nu o cunostea si care era extrem de importanta.

iOS 11.3 are aceasta vulnerabilitate extrem de importanta descoperita in sistemul securityd, insa hackerul care a descoperit-o spune ca e buna pentru viitor, dar nu acum. El a dezvaluit pentru compania Apple vulnerabilitatea descoperita in iOS 11.3, asa ca e foarte probabil ca ea sa fie inchisa pana cand noua versiune a sistemului de operare va fi lansata.

https://twitter.com/cheesecakeufo/status/970423131415465985

In aceasta situatie, chiar daca o solutie de iOS 11.3 jailbreak nu va fi lansata acum, e foarte posibil ca una pentru iOS 11.2.6 sa apara in baza acestei vulnerabilitati. Avand in vedere ca iOS 11.2.6 este lansat public, Apple poate bloca vulnerabilitatea in iOS 11.3, insa nu si in iOS 11.2.6, asa ca s-ar putea sa avem parte de o surpriza interesanta cu acea versiune a iOS.

Desi deocamdata nimic nu este sigur, acum avem o prima dovada a faptului ca iOS 11.3 nu este 100% securizat de catre compania Apple si ca exista potential de exploatare in viitor. Desigur ca ramane de vazut cand si cum se va intampla asta, dar e bine de stiu ca speranta pentru lansarea solutiilor de jailbreak inca mai exista in randul hackerilor.