Orange CRESTE Vitezele 4G de Internet ale TUTUROR Clientilor

Orange anunta cresterea vitezelor 4G si 4G+ de internet mobil pentru clientii din Romania, operatorul oferind gratuit beneficiile si demonstrand iar reteaua 5G.

3

Orange CRESTE Viteze 4G Internet

Orange a anuntat in cursul acestei zile cresterea vitezelor 4G+ pentru clientii din Romania la valoarea de 500 Mbps, 95 de orase din tara fiind alese de catre operator pentru aceasta imbunatatire a retelei. Vorbim despre o crestere de la 375 Mbps la 500 Mbps in cele 95 de localitati din tara, o diferenta substantiala care va rezulta intr-o experienta mai buna de navigare pe internet, insa numai daca aveti un telefon capabil sa redea semenea viteze.

Orange nu spune cele 95 de localitati in care clientii care au viteze 4G+ vor beneficia de acum de viteze de pana la 500 Mbps, insa nici daca exista vreo taxa suplimentara, dar cel mai probabil nu va exista. Practic, toti cei care locuiesc in zonele de acoperire 4G+ din cele 95 de localitati alese de catre Orange, care probabil reprezinta si intreaga zona de acoperire 4G+, se vor bucura de acum incolo de viteze de pana la 500 Mbps de navigare pe internet.

Orange creste vitezele 4G de internet ale tuturor clientilor

Orange are surprize pregatite nu doar pentru clientii serviciilor 4G+, ci si pentru cei ai serviciilor 4G, deoarece zonele cu acoperire 4g de pana la 150 Mbps, adica restul Romaniei, vor avea de acum viteze de pana la 200 Mbps. Cresterea de 50 Mbps pare mica, insa vorbim despre o rapiritate mai mare cu care se vor incarca orice fel de clipuri video, poze, etc, in telefoanele voastre folosind internetul 4G al celor de la Orange Romania.

Orange a demonstrat deasemenea astazi o noua tehnologie care aduce in reteaua 4G+ viteze de pana la 900 Mbps pentru telefoanele companibile, dar si noua demonstratie a vitezelor obtinute prin viitoarea retea 5G. Orange investeste serios acum pentru a-si imbunatati retelele 4G si 4G+, iar asta in timp ce dezvolta reteaua 5G de viitoare generatie, operatorul de telefonie mobila urmand a oferi servicii de calitate mult mai buna pentru noi.

Orange nu a publicat si lista localitatilor in care se vor atinge vitezele de pana la 500 Mbps, insa conform website-ului lor, acestea sunt : Aiud, Alba Iulia, Aleşd, Alexandria, Arad, Azuga, Bacău, Baia Mare, Băicoi, Bârlad, Bistriţa, Borşa, Botoşani, Bragadiru, Braşov, Brăila, Bucureşti, Buftea, Buhuşi, Buşteni, Cajvana, Câmpina, Câmpulung, Cisnădie, Cluj-Napoca, Codlea, Comarnic, Comăneşti, Constanţa, Craiova, Curtea de Argeş, Dorohoi, Drobeta-Turnu Severin, Făgăraş, Fălticeni, Filiaşi, Focşani, Frasin, Galaţi, Gheorgheni, Gherla, Ghimbav, Gura Humorului, Iaşi, Livada, Lugoj, Mangalia, Miercurea-Ciuc, Milişăuţi, Moineşti, Năvodari, Ocna Sibiului, Olteniţa, Oneşti, Oradea, Orăştie, Orşova, Otopeni, Ovidiu, Pantelimon, Paşcani, Piatra-Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Podu Iloaiei, Rădăuţi, Râmnicu Vâlcea, Roman, Salcea, Săcele, Sângeorz-Băi, Sânnicolau Mare, Sântana, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sinaia, Slobozia, Sovata, Suceava, Tălmaciu, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Târgu Secuiesc, Tecuci, Timişoara, Tulcea, Vaslui, Vatra Dornei, Voluntari, Zalău şi Zărneşti.

“Orange anunţă viteze 4G+ de până la 500Mbps în 95 de orașe din România

  • Viteze mobile de până la 500Mbps pentru abonații Orange din 95 de orașe
  • Viteze mobile de până la 900Mbps disponibile pentru teste în 3 shopuri Orange și Impact Hub București
  • Demonstrație pe licenţă de test 5G realizată împreună cu Nokia

București, 7 martie 2018. Începând de astăzi, clienţii Orange au ocazia să experimenteze performanţele reţelei 4G+ la viteze de până la 500Mbps în 95 de orașe din România. Viteze superioare de până la 900Mbps pot fi testate în reţeaua comercială din smart shop-uri Orange din Bucureşti (Europe House), Iaşi şi Cluj-Napoca, precum și în Impact Hub București prin intermediul terminalelor compatibile1. De asemenea, Orange, alături de Nokia, a demonstrat beneficiile tehnologiei 5G, pe spectru 5G (3.7 GHz) în reţeaua radio.

Noile performanțe sunt rezultatul unui proces de dezvoltare a rețelei 4G+ a Orange, dar și al investițiilor constante în cea mai extinsă rețea 4G din România. În urma acestei evoluţii, toţi clienţii Orange se vor bucura de creşteri semnificative ale vitezei. Astfel, în zonele cu acoperire 4G în care viteza maximă era de până la 150Mbps, aceasta creşte până la 200Mbps. Zonele cu acoperire 4G+, cu viteze de până la 375 Mbps, vor beneficia acum de viteze de download de până la 500 Mbps.

De asemenea, în cadrul unui eveniment cu presa, Orange a demonstrat  potențialul reţelei 4G+, ajungând la viteze comerciale de până la 900Mbps, folosind terminale Samsung Galaxy S9 şi tehnologia existentă de reţea radio, furnizată de Huawei.

Alături de Orange, Nokia a realizat o demonstraţie a capabilităţilor tehnologiei 5G, prezentând  două dintre cele mai interesante funcţionalităţi. Au fost evidenţiate latenţa extrem de redusă, care permite aplicații de tipul industry 4.0, ce vor aduce îmbunătăţiri în zona de automatizări industriale, precum şi volumul mare de informaţii și de conexiuni pe care viitoarea reţea îl va putea gestiona.

„Nevoile de comunicare ale clienţilor noştri evoluează rapid. La fel și reţeaua Orange, care ţine pasul cu aceste schimbări. Numărul de utilizatori 4G și volumul de trafic cresc spectaculos de la an la an, astfel că dezvoltarea reţelei 4G/4G+ este un demers firesc pentru a răspunde nevoilor clienţilor noştri. Reţeaua 4G+ aduce o îmbunătăţire semnificativă de performanţă, care pentru clienţi înseamnă creşteri de viteză în folosirea datelor mobile, dar şi o experienţă în reţea îmbunătăţită. Acesta este un prim pas spre reţeaua viitorului – 5G”, a declarat Ştefan Slavnicu, Chief Technology Officer în cadrul Orange România.

De asemenea, Marc La Fay, Head of Orange Europe Customer Team în cadrul Nokia, a declarat: „Suntem mândri să colaborăm cu Orange pentru aceste teste 5G. În cadrul demonstraţiilor de astăzi folosim sistemul complet 5G Nokia format din staţia de bază Airscale care include antene Massive MIMO și Nokia Airframe folosite pentru Cloud RAN, rețeaua virtuală vEPC și MEC mobile Edge Computing pentru a rula mai multe aplicații demo.””