Netflix: Cati Oameni se Uita la Filme pe TV sau Telefon ?

Netflix confirma faptul ca televizoarele sunt departe de a fi detronate din preferintele utilizatorilor pentru a urmari filme si seriale, cel putin deocamdata.

netflix televizoare favorite

Netflix, una dintre cele mai mari platforme de streaming video de pe planeta, a dezvaluit astazi cateva date extrem de interesante privind interesul utilizatorilor vis-a-vis de urmarirea continutului. Conform celor de la Netflix, 70% din continutul vizualizat prin platforma sa este vazut pe televizoare, nu pe monitoare pentru calculataore, telefoane, sau tablete.

Procentul extrem de mare al televizoarelor folosite pentru streaming online prin Netflix confirma fara dubiu faptul ca oamenii inca sunt foarte departe de a renunta la ele pentru a urmari continut. Este de altfel si logic a vrei sa vezi filmele pe un ecran cat mai mare, iar televizorul este cel mai bun mediu sa vezi filme si seriale, mai ales cand te relaxezi.

netflix redare filme tv

Televizoarele sunt cele mai populare, insa dupa ele urmeaza calculataorele, 15% din tot continutul vizualizat prin Netflix la fiecare 6 luni trecand prin aceste dispozitive. Dupa ele urmeaza telefoanele cu un procent de 10% si tabletele cu 5%, cele din urma avand un procent mult mai mic decat m-as fi asteptat, mai ales ca au ecrane substantial mai mari decat ale telefoanelor.

Netflix a spus ani de-a randul ca televizoarele raman in continuare extrem de importante pentru a vizualiza continut multimedia, iar aceste statistici nu fac altceva decat sa confirme totul. E de altfel si imposibil sa inlocuieste un televizor cu un smartphone, sau o tableta, iar calculatoarele au nevoie de monitoare mari pentru a oferi aceeasi experienta pentru a vedea filme si seriale tv.

9 COMENTARII

  1. Asta pentru ca Hulu nu transmite decat in SUA si Japonia , au cele mai interesante seriale după părerea mea, e bun și Netflix dar sunt in urma la Hulu

  2. eu pentru filme pe iPhone folosesc aplicația hbogo. de ce? Pentru că sistemul VoiceOver de pe iPhone, citește subtitrările. Pe când la Netflix nu se întâmplă asta. Pe iPhone, dacă merg cu rotorul am opțiunea enunțare, și pe urmă începe să o citească.

  3. Eu zic, părere personală, TV cu Netflix este tot ce ai nevoie, deși nu folosesc Netflix. De ce sa-mi stric ochii făcând asta pe un telefon care trebuie și încărcat.

    Iar atata timp cât circula informațiile mai mult sau mai puțin legal la liber pe net, de ce as plăti un abonament ???

  4. Daniel , de ce sa plătești abonament Netflix ? Atunci de ce plătești abonament la sala Fitness ? Poți face și acasă … sau poți sa rămâi gras … nu compara conținutul Netflix cu ce găsești tu pe internet. Pe internet se întrerupe , nu ai opțiunea sa vezi formatul video in 4K/uhd… te invadează reclamele cu “mărirea penisului” … etc.