Prima Pagina Windows 10 Windows 10 FURA de la Mac o Functie EXTREM de Dorita

Windows 10 FURA de la Mac o Functie EXTREM de Dorita

Windows 10 va mai fura o functie foarte utila de la Mac, insa aceasta este ceruta de ani si ani de zile de catre utilizatorii sistemului de operare al Microsoft.

windows 10 fura mac functie tab

Windows 10 urmeaza sa ofere in viitorul foarte apropiat o noua functie foarte interesanta care este preluata de la Mac-urile companiei Apple, insa sunt absolut sigur ca vor exista foarte multe persoane care o vor aprecia. Apple a implementat aceasta noua functie in Mac-urile sale cu destui ani in urma, insa compania Microsoft o ofera abia acum pentru Windows 10, iar in imaginea de mai jos aveti cea mai buna reprezentare a schimbarii majore oferite.

Windows 10 urmeaza sa aiba in sfarsit posibilitatea de a deschide ferestrele File Explorer in tab-uri, asa cum se intampla in browserele pentru navigare pe internet, Microsoft intelegand intr-un final ca e nevoie de asa ceva. Windows 10 are implementata aceasta noua functie in cea mai recenta versiune beta a sistemului de operare, ea fiind cea mai ceruta de catre persoanele care participa la programul beta de testare a sistemului de operare.

Windows 10 fura de la Mac o functie extrem de dorita

windows 10 fura mac functie tab 1

Windows 10 nu va avea tab-uri disponibile doar in File Explorer, deoarece Microsoft le va implementa inclusiv pentru Notepad, Command Prompt si Power Shell, deci vorbim despre o implementare la scara larga. Mai mult decat atat, Windows 10 va avea tab-uri disponibile pentru aplicatiile Mail, CAlendar, OneNote, deci utilizatorii care doreau aceste functii pentru calculatoarele lor, le vor avea intr-un final disponibile cu suport pentru multe aplicatii.

windows 10 fura mac functie tab 3

Windows 10 are aceasta functie in testare in momentul de fata, deci nu s-a luat inca o decizie cu privire la implementarea sa intr-o versiune finala a sistemului de operare pentru calculatoare, de catre Microsoft. Windows 10 a avut in trecut prezentata si o functie Sets, care permitea deschiderea mai multor aplicatii in aceeasi fereastra, dar in diverse tab-uri, insa cea pentru File Explorer este gandita intr-un mod diferit de catre cei de la Microsoft.

windows 10 fura mac functie tab 2

Windows 10 are aceasta functie in proces de testare, asa ca ramane de vazut cand va fi oferita in mod oficial.

 • Srb Srb

  Superb

 • Daniel Razvan

  Bubico, ești utilizator de Windows ??? Pai la grămezile de bani care le ai, ma gândeam ca folosești un MBA, MBP, iMac … sau măcar un mini MAC, da tu ești toată ziua pe Windows …
  R U S I N E

 • Daniel Razvan

  Stai bă nene ca acu’ am înțeles !!! Bubico se bucura de faptul ca Windows “fura”, împrumuta funcții din ecosistemul Apple. Da ma !!! Asta cred ca era !!!

 • Daniel Razvan

  Bubico vezi ca ti-am lăsat Isa deschisă. Ieși și tu afara la joaca și lasă-ne …
  P R A F și
  P A M A N T de flori !!!

 • Bk85

  Super! Folosesc taburile la finder zilnic. Chiar lipsea asta pe windows. Is foarte utile.
  Totusi la macOS lipseste functie Cut&Paste.

 • Daniel Razvan

  Dacă instalezi “xtrafinder”, ai sa ai mult mai multe funcții decât “cut&paste”.

 • Daniel Razvan

  Este un înlocuitor de “finder” și este și cu interfața color. Merge foarte bine.

 • Daniel Razvan

  Da Bubici, Bubico asta de fapt. El ne poate lămuri. El este cel mai informat și cel mai in măsura sa poată ajuta. E un fel de consulatant. El sa răspundă.

 • Dan

  Xtrafinder-ul nu l-am încercat, dar folosesc de ani buni TotalFinder. Cunoști dacă Xtrafinder are vreun beneficiu în plus față de TF? Mersi 😊

 • Bk85

  Am folosit si eu TotalFinder dar cateodata (mai rar) dadea crash..

 • Daniel Razvan

  @Dan: cut, copy, paste, refresh, ocupied space for files, hide/show all files, interfața color și nu da crash-uri. Este gratuit !!!

 • Liviu Crista

  Când Windows – ul a furat funcția asta Mac-ul a ramas fără ea?

 • Daniel Razvan

  @Liviu Crista: nicidecum