Apple ID-urile Furate sunt Vandute la Preturi de Nimic de catre Hackeri

apple id bani hackeri

Apple ID-urile utilizatorilor iPhone, iPad si Mac sunt o adevarata comoara pentru hackerii care folosesc atacuri de tip phishing pentru a culete cat mai multe conturi si implicit bani. Daca nu ii santajeaza pe utilizatorii iPhone si iPad cu blocarea iDevice/Mac-urilor pentru a cere bani in schimbul deblocarii, hackerii vand Apple ID-urile furate la preturi de nimic pe internet.

Conform unor informatii aparute astazi, un Apple ID furat ajunge sa coste doar 15.39 dolari la hackerii care le-au furat de la utilizatori, preturile fiind cele mai mari pentru conturi care nu au legatura cu servicii bancare. Apple ID-urile au preturi mari deoarece in ele sunt atasate carduri si pot fi folosite pentru a extrage mai multi bani de la utilizatorii care le folosesc.

Separat de Apple ID-uri, conturile Paypal pot aduce bani foarte multi pentru hackeri, acestea fiind vandute la preturi de pana la 274 de dolari fiecare, in timp ce un cont bancar poate cista 160 de dolari. Preturile sunt mari, insa asta deoarece ele sunt calculate in baza banilor disponibili in cont, pretul de vanzare insumand cam 10% din valoarea banilor din cont.

“Dark web bidders can get hold of your passport details for as little as $60, while access to online shopping accounts such as Amazon and Walmart are rarely worth much more than $10 and often a lot less. Even eBay accounts with their broad scope for fraud fetch just $12 on the dark web.”

Conturile Western Union le pot aduce hackerilor sume de pana la 101 dolari fiecare, in timp ce cartile de debit si credit pot aduge pana la 67 sau 50 de dolari fiecare. Practic, hackerii care fura conturi de acest gen pot obtine sume foarte consistente de pe urma persoanelor care sunt pacalite sa le ofere datele de logare, in mai toate cazurile fara sa stie ce se intampla.

9 COMENTARII

  1. Stiam ca prostia, in Romania, se masoara in “dorel”: un dorel, twodorel, etc…
    Se pare ca multiplul de “dorel” este “gigil”…

  2. Doamne fereste de asa ceva. E cea mai proasta afacere care o poti face: sa dai bani pe un apple id furat mai ales daca are si informatii bancare atasate. Doar asa o pui de un dosar penal. In State cel putin te mananca FBI-ul pentru asa ceva