Utilizatorii Android sunt mai Loiali decat cei ai iOS

Utilizatorii Android sunt mai loiali decat cei ai terminalelor mobile cu sistem de operare iOS, conform unui nou studiu aparut in cursul acestei zile.

Android Loiali iOS 2018

Utilizatorii Android sunt mai loiali decat cei ai iOS, un nou studiu facut de catre o companie numita CIRP confirmand ceea ce multi din Cupertino se temeau ca vor afla la un moment dat. Incepand cu anul 2014 loialitatea utilizatorilor iOS a inceput sa scada simtitor, pentru ca in 2018 ea sa inferioara celei inregistrata in randul utilizatorilor Android, diferenta intre ele fiind de aproximativ 6 puncte procentuale in acest moment.

Loialitatea este masurata in randul utilizatorilor care isi cumpara terminale mobile noi si le activaza cu acelasi sistem de operare folosit in terminalul lasat in urma, iar studiul arata ca iOS incepe sa ramana in urma. Desi imaginea de mai jos prezinta o alta poveste, CIRP sustine ca in cazul iOS rata de loialitate ar fi de 85 – 88%, in timp ce in cazul Android ea ar fi de 89% – 91%, deci diferenta ar putea fi mai mica decat pare, dar Android tot iese castigator.

Loyalty is also as high as we’ve ever seen, really from 85-90% at any given point. With only two mobile operating systems at this point, it appears users now pick one, learn it, invest in apps and storage, and stick with it. Now, Apple and Google need to figure out how to sell products and services to these loyal customer bases.

Utilizatorii Android sunt mai loiali decat cei ai iOS

android loialitate ios 2018

CIRP sustine ca succesul platformei Android are la baza gama variata de telefoane mobile pe care utilizatorii le au in fata in momentul in care vor sa cumpere un telefon nou, putand incerca ceva diferit, fara a schimba sistemul de operare. Ca sa fiu complet sincer, rezultatele sunt surprinzatoare, insa avand in vedere ca datele sunt monitorizate de cativa ani incoace, poate ca nu e o surpriza, avand in vedere lipsa unor schimbari majore pentru iPhone.

We know Android has a larger base of users than iOS, and because of that larger base, the absolute number of users that switch to iOS from Android is as large or larger than the absolute number of users that switch to Android from iOS. Looking at absolute number of users in this way tends to support claims that iOS gains more former Android users, than Android does former iOS users.

Studiul a avut o baza de utiliztori de 500 de persoane, deci priviti reprezentativitatea asa cum doriti, insa e clar ca Apple are o problema majora pe care trebuie sa o rezolve cat se poate de curand. E clar ca lumea vrea ceva diferit, iar desi Apple atrage o serie de utilizatori Android spre iPhone si iPad, se pare ca inca mai are multe de implementat in produsele sale pentru a putea face diferenta fata de producatorii asiatici.

17 COMENTARII

  1. Cand scoti ani la randul aceasi mancare reincalzita, e de asteptat sa scada interesul.
    Din pacate, Apple nu mai scoate nimic deosebit de ani buni… iar totul aici s-a plafonat. Dar platforma android a castigat pt ca s-a luptat si a crescut an de an, la toate capitolele.

  2. Aici se vede clar ca studiu scrie despre obsedati nu despre loialitate
    Deci sunt mai obsedati dupa telefoane ieftine si accesibile pt ei

  3. Indiferent de situație sau caz, cert este ca Bubici, de fapt Bubico vede doar Apple in fata. Fiecare-si duce crucea. Perfect de acord. Sunt rușinat totuși, sa observ lipsa de sclipire și de inteligenta pe care pana și găinile o au. Unii ar spune instinct. Ei bine, nici pe ala nu-l are.

  4. Bai srb dacă titlul era utilizatorii Apple sunt mai loiali decât cei android te vedeam pe aici cum explodai de bucurie. Așa ce sa zici și tu. Apropo vezi ca te-ai murdărit la gura.

  5. Sa mai continue sa scoata telefoane la 1200 de euro care sa nu ofere nimic in banii aia…si o sa se inrautateasca situatia 🙁 din pacate

  6. pai daca nu ofera nimic, cum mai poti da un telefon sau un mesaj??
    Sa te invat eu cum trebuia sa scrii corect
    “Sa mai continue sa scoata telefoane la 1200 de euro care sa nu ofere nimic NOU…”

  7. Te saturi de aceleasi chestii la bani tot mai multi ce-i drept,daca ar fi optimizate aplicatiile andorid as fi parasit de mult ios-ul