Android P: NOUA Functie Preluata de la iOS 11

Android P are o noua fucntie preluata de la iOS 11, compania Google fiind interesata sa le ofere utilizatorilor ceea ce exista deja in sistemele de operare ale Apple.

Android P NOUA Functie iOS 11

Android P a fost lansat in cursul noptii trecute in versiune beta, dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma celor de la Google putand insta si testa noile functii care vor fi disponibile incepand din toamna acestui an. Printre toate noile functii pe care Android P le aduce se numara si una implementata de catre compania Apple in iOS 11 in toamna anului trecut, ea nefiind pe deplin apreciata de catre foarte multa lume, dar acum ajunge si in Android.

Android P va oferi suport pentru formatul HEIF, High Efficiency Image File Format, pentru inregistrarea pozelor, el inlocuind clasicul format JPEG de care si compania Apple vrea sa scape in curand. Cei de la Google reitereaza in documentatia pentru Android P faptul ca formatul HEIF reduce la jumatate dimensiunea pozelor inregistrate cu telefoanele, iar asta in timp ce nu ar trebui sa existe dezavantaje in ceea ce priveste calitatea imaginilor facute pentru utilizatori.

Android P are implementata o noua functie preluata din iOS 11

Android P ofera suport pentru HEIF deoarece era nevoie de ceva inlocuitor pentru JPEG, din moment ce si aceasta platforma are suport pentru el, este clar ca adoptarea la scara larga se va face mult mai repede. Samsung Galaxy S9 are deasemenea implementat suport pentru inregistrarea acestui tip de poze, chiar inainte ca Android P sa fie lansat, deci e destul de clar ca producatorii s-au inteles intre ei pentru a promova acest nou format pentru poze.

Android P ofera suport pentru formatul Android P de inregistrare a pozelor cand acesta este “la inceput de drum”, iar asta pentru ca adoptarea la scara mult mai larga nu se va face chiar imediat. Totusi, pe masura ce tot mai multi producatori vor oferi suport pentru formatul HEIF prin Android P, pozele vor putea fi utilizate pe tot mai multe dispozitive, inclusiv in calculatoarele Windows, unde deocamdata formatul nu are suport oficial, din pacate.