Samsung Galaxy S9 UMILESTE iPhone X in Performante

Samsung Galaxy S9 se dovedeste a fi mult mai bun decat iPhone X in ceea ce priveste performantele generale, Samsung reusind sa creeze un smartphone surprinzator.

Samsung Galaxy S9 Plus UMILESTE iPhone X Performante

Samsung Galaxy S9 umileste iPhone X in performante si spun asta cu toata convingerea pentru ca intr-un smartphone de 5300 de LEI cei de la Apple nu s-au gandit sa implementeze suficient de mult RAM. Samsung Galaxy S9 Plus testat mai jos are un chip Qualcomm Snapdragon 845 cu 6 GB RAM, in timp ce iPhone X are un chip A11 Bionic cu 3 GB RAM, iar dupa cum veti vedea in testul Geekbench, diferenta in performante intre ele este de aproape 50% de la S9 la iPhone X.

Samsung Galaxy S9 are o diferenta de 30% in performante peste iPhone X in AnTuTu, iar asta se vede si in realitate, dar nu in utilizarea zilnica, ci in redeschiderea aplicatiilor deschise deja in fundal. Puse fata in fata, Samsung Galaxy S9 si iPhone X sunt egale, marea problema a telefonului coreenilor ramanand procesarea de clipuri video si poze, care se face in continuare mai greu decat pe iPhone X, fara vreo explicatie clara pentru asta.

Samsung Galaxy S9 se descurca totusi usor mai bine in deschiderea aplicatiilor native si terte, diferentele fiind mici aici, in cazul navigarii pe internet, telefonul Samsung fiind usor inferior iPhone X. Intre Samsung Galaxy S9 si iPhone X exista diferente uriase in testele sintetice de performanta, unul castigand in Geekbench si celalalt in AnTuTu, insa in viata reala doar telefonul celor de la Samsung poate fi numit castigator, umilind telefonul Apple.

Samsung Galaxy S9 UMILESTE iPhone X in performante

Samsung Galaxy S9 recastiga, multumita celor 6 GB RAM, testul de performanta in fata iPhone X in etapa redeschiderii aplicatiilor din fundal, acolo unde mai toate telefoanele Android au lasat telefonul Apple in urma. Desi iPhone X este bun la multe task-uri, in comparatie cu Samsung Galaxy S9 isi arata din nou marea sa problema, memoria RAM insuficienta pentru a face mai mult decat Facebook si a tine cate o aplicatie deschisa in fundal cand e face procesare intensa.

Samsung Galaxy S9 porneste mai greu decat iPhone X din cauza animatiei de inceput de ecran, dar face deblocarea faciala mult mai repede decat telefonul Apple, dar asta era de asteptat, pentru ca aceasta functie era rapida si in trecut. Samsung Galaxy S9 este, per total, mai rapid decat iPhone X in multe task-uri, dar pentru mine problema memoriei RAM este ceva ce nu ar trebui sa se intample la un telefon atat de scump facut de catre Apple.

Samsung Galaxy S9 ne arata ca Apple ia decizii foarte stupide uneori si ca degeaba ai un procesor foarte performant daca nu ai suficient de multa memorie RAM care sa il sustina in folosirea aplicatiilor. Desigur ca de aici sunt foarte multe concluzii de tras, insa cei de la Apple nu le vor trage pe cele bune, din pacate, iar Samsung Galaxy S9 ar putea depasi in performante si iPhone XS, dac acesta va veni tot cu 3 GB RAM, lucru extrem de posibil.