Asa vrea Apple sa faca iPhone mai Rezistent la Apa

Apple are in plan sa faca telefoanele iPhone mai rezistente la contactul cu apa, ajungandu-si din urma competitorii din segmentul Android, care ofera asa ceva.

Apple iPhone Rezistent Apa

Apple lucreaza in momentul de fata la un update pentru iPhone care ar urma sa faca telefoanele sale mai rezistente la apa, sau cel putin asta sugereaza un nou brevet de inventie. Conform acestuia, compania Apple intentioneaza sa imbunatateasca actualul conector Lightning pentru iPhone si sa modifice modul in care acesta este fixat pe carcasa.

Apple face aceasta modificare pentru portul Lightning din iPhone in ideea de a imbunatati rezistenta la apa a telefoanelor sale, acestea fiind acum certificate cu standardul IP67. Telefoanele Android concurente sunt certificate cu standardul IP68, iar compania Apple vrea sa le ofere si utilizatorilor iPhone acelasi lucru prin modificarea portului Lightning.

Apple descrie o metoda prin care portul Lightning ar fi complet “sigilat” si apa nu ar patrunde in el in momentul in care un cablu Lightning este conectat la iPhone de catre utilizator. Ideea celor de la Apple ste interesanta prin faptul ca ar permite imbunatatirea rezistentei la apa doar in momentul in care un cablu Lightning ar fi conectat, nu si in alte situatii.

iphone rezistenta apa Lightning

iPhone are nevoie de rezistenta la apa in orice fel de conditii de utilizare, in special atunci cand nu are un cablu conectat, insa compania Apple pare sa aiba alta idee in dezvoltare. E greu de spus cand, sau daca, Apple va putea oferi vreodata rezistenta imbunatatita pentru iPhone in ceea ce priveste contactul cu apa, dar o certificare IP68 ar fi cu siguranta ceea ce isi doresc multe persoane.