Apple Aproba Dezvoltarea de Accesorii USB-C pentru iPhone

Apple a aprobat intr-un final dezvoltarea de accesorii MFi pentru iPhone si iPad care au conector USB-C, astfel ca numarul acestora urmeaza sa creasca in curand.

Apple Accesorii USB-C iPhone

Apple a facut astazi un foarte mare pas spre normalitate, permitandu-le partenerilor sai sa produca accesorii USB-C pentru terminalele iPhone si tabletele iPad prin programul Made for iPhone/iPad/iPod(MFi). Apple le permite partenerilor sai sa creeze accesorii compatibile cu iPhone si iPad care se pot conecta la porturi USB-C, un conector urmand a fi cu acest standard, celalalt conector urmand a fi Lightning pentru a fi introdus in iDevice-uri.

Multumita aprobarii de a produce accesorii USB-C to Lightning, producatorii pot oferi noi tipuri de accesorii USB-C care pot incarca iPhone, pot transfera date, sau pot aduce functii noi pentru utilizatori. Compania Apple vinde accesorii de acest gen de ceva vreme, insa abia acum le permite partenerilor din programul MFi sa lanseze pe piata accesorii compatibile cu USB-C, ele fiind importante in contextul in care incarcarea rapida pentru iPhone 8 si iPhone X ar fi mult imbunatatita.

Apple Aproba Dezvoltarea de Accesorii USB-C pentru iPhone

Aceasta modificare ar putea aduce pe piata accesorii Lightning to USB-C mai ieftine decat cele pe care le vinde compania Apple, iar asta este o veste foarte buna, in special pntru cei care au si calculatoare cu porturi USB-C. In documentatia pentru aceasta schimbare compania Apple sustine ca accesorii de tipul bateriilor externe, a boxelor externe si nu numai pot fi dezvoltate, deci vorbim despre functionalitate extinsa ce urmeaza sa ne fie oferita.

De la aceasta schimbare de strategie a companiei Apple si pana la aparitia primelor produse Lightning to USB-C va trece ceva timp, insa partea buna este ca Apple accepta intr-un final si acest standard. Era de asteptat ca Apple sa o faca intr-un final si este bine ca ofera mai multe optiuni pentru parteneri, dar asta nu inseamna si ca ea intentioneaza sa implementeze un port USB-C in iPhone si iPad, cel putin nu in perioada imediat urmatoare.

Articolul precedentiOS 11.3 beta 5 a fost lansat pe iPhone si iPad
Articolul următorApple isi Construieste propriul Netflix
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.