Android Wear se Reinventeaza in urma Succesului Apple Watch

Android Wear va trece printr-o reinventare in urma succesului Apple Watch din anul 2017, compania Google crezand ca asta va creste interesul pentru smartwatch-uri.

Android Wear Reinventeaza Succes Apple Watch

Android Wear este versiunea pentru smartwatch-uri a sistemului de operare Android, el fiind lansat dupa ce Apple a adus pe piata Apple Watch impreuna cu al sau watchOS. Android Wear a fost lansat pentru a standardiza functiile si look-uri smartwatch-urilor create de catre producatorii Android, insa din pacate el n-a avut prea mult succes pana acum.

Dupa inca un an in care Apple Watch a generat peste jumatate din vanzarile producatorilor de wearable-uri, Google s-a gandit ca un rebranding pentru Android Wear ar fi o idee buna. Mai exact, Google vrea sa transforme Android Wear in Wear OS, o diferenta mica fata de watchOS, insa probabil putina lume va confunda sistemele de operare.

WearOS ar urma sa fie lansat de catre compania Google pana in momentul in care Android P isi va face aparitia, sau cel putin la scurt timp dupa ce sistemul de operare va aparea. Google nu a oferit pana in prezent explicatii cu privire la intentiile sale privind WearOS, iar existenta sa a fost descoperita prin analizarea unor coduri sursa ale software-ului Google.

Android Wear Reinventeaza Succes Apple Watch 1

Smartwatch-urile cu Android Wear n-au avut absolut deloc succes in anul 2017, iar asta din cauza ca aplicatiile cu functii majore lipsesc cu desavarsire. Fara aplicatii importante, smartwatch-urile cu Android Wear nu prea atrag consumatorii, iar o schimbare a denumirii in Wear OS nu va atrage mai multi clienti daca nu vor exista si functii pe masura asteptarilor.