iPhone XS: Cati Oameni sunt Interesati sa-l Cumpere ?

iPhone XS are prima estimare privind intentia de cumparare anuntata de catre analisti, acestia afirmand ca noul model de smartphone este asteptat de multa lume.

iPhone XS Oameni Interesati Cumpere

iPhone XS este in momentul de fata la cam 6 luni distanta de lansare, impreuna cu iPhone 9 si iPhone X Plus, asa ca analistii americani au inceput sa isi gaseasca de lucru si sa inceapa analizele fara rost privind intentia de cumparare. In aceasta idee, astazi avem un studiu, facut pe 511 persoane, care ne spune ca 22% dintre cei care detin deja un model al iPhone intentioneaza sa cumpere iPhone XS in toamna, fara a sti care-i sunt noutatile.

20% dintre restul sunt interesati sa cumpere un iPhone X, sau iPhone 8, in cursul urmatorului an, dar asta dupa ce preturile acestor modele vor mai scadea considerabil, in special pentru primul. 41% dintre participantii la studiu sustin ca vor sa cumpere anul acesta un nou model al iPhone, iar jumatate dintre ei vor iPhone XS, 28% vor iPhone 8 si 18% vor iPhone X, pretul mare pentru cel din urma tinand deocamdata departe multe persoane.

iPhone XS: cati oameni sunt interesati sa-l cumpere ?

iPhone XS intentie cumparre

Intentia de achizitie a iPhone XS este cu 1 punct procentual mai mica decat cea inregistrata in martie 2017 inaintea lansarii iPhone X, semn ca oamenii au cam inteles care e treaba cu telefoanele scumpe ale Apple. In baza acestui studiu, analistii americani spun ca rata anuala de crestere a vanzarilor iPhone va fi de 1% – 5%, asa ca iPhone XS trebuie sa fie cu adevarat grozav pentru a putea genera vanzari foarte mari dupa ce va fi lansat pe piata.

“Lower growth, more predictable iPhone demand. Looking at the data over the past two years suggests annual iPhone growth will settle into a more predictable 1-5% range. The good news is a more predictable iPhone growth, albeit at a lower rate, should be a positive for AAPL’s multiple.”

Probleme cu vanzarile pe care le are iPhone X in momentul de fata nu sunt suficiente pentru a le spune analistilor ca studiile de acest gen sunt stupide cand pretul produsului este mult prea mare in raport cu asteptarile oamenilor. Desigur ca estimarile de acest gen nu se vor opri, iar pe masura ce ne apropiem de lansarea iPhone XS vom vedea tot felul de studii la fel de stupide si multi analisti vor fi mirati cand estimarile lor nu se mai adeveresc.