Cum a Distrus Apple Siri in Decursul a Sapte ani

Distrus Apple Siri Sapte ani

In 2011 compania Apple lansa Siri cu “surle si trambite” ca un asistent personal de care toata lumea trebuia sa se foloseasca in utilizarea zilnica a iPhone, insa in 7 ani software-ul a “batut pasul pe loc”. Peste 10 ingineri Apple care au lucrat la dezvoltarea siri de-a lungul anilor sustin ca Apple a lansat Siri cu iPhone 4S inainte ca software-ul sa fie pregatit, cu functii insuficient de bine dezvoltate, dar atunci Apple a spus ca el e oferit in versiune beta.

Apple a combinat diversele echipe care dezvoltau Siri, iar asta a dus la un razboi intre angajati pentru modul in care asistentul ar trebui sa evolueze intr-un software complex, sau sa ramana unul care ofera doar raspunsuri la intrebari. Scott Forstall a supravegheat echipa initiala care a dezvoltat Siri, el avand si un adjunct, care a incercat sa impuna unele decizii controversate, cu care inginerii n-au fost de acord, inclusiv actualizarea asistentului o data pe an.

Cum a distrus Apple Siri in decursul a sapte ani

Angajatul Apple a negat afirmatiile inginerilor, afirmand ca el nu a fost impotriva imbunatatirilor constante pentru Siri, el afirmand ca unii subordonati au luat decizii de acest gen, pe care el mai apoi le-a inversat. Fiind supraveghetor si pentru lansarea Apple Maps, care a fost un esec, Forstall si subordonatul sau au plecat de la Apple, iar de aici evolutia asistentului a mers pe un drum si mai prost, echipa care dezvolta Siri afland abia in 2015 despre existenta HomePod.

“Siri’s various teams morphed into an unwieldy apparatus that engaged in petty turf battles and heated arguments over what an ideal version of Siri should be—a quick and accurate information fetcher or a conversant and intuitive assistant capable of complex tasks. In a sign of how unprepared Apple was to deal with a rivalry, two Siri team members told that their team didn’t even learn about Apple’s HomePod project until 2015—after Amazon unveiled the Echo in late 2014.”

Desi Siri face parte din HomePod, asistentul e inferior Google Assistant, sau Amazon Alexa, Apple intentionand initial sa lanseze boxa fara Siri, iar decizia ar fi fost foarte buna, pentru ca Siri e principala problema a HomePod acum. Fostii ingineri ai Apple spun ca echipa de conducere a luat decizii proaste de-a lungul timpului care au adus Siri in starea in care este acum, iar Google si Amazon au software mult mai bun decat cel al Apple.

“The most notable failure in Siri’s evolution is that it still lacks the third-party developer ecosystem considered the key element of the original Siri vision. Apple finally launched SiriKit in 2016 after years of setting aside the project and shifting resources away to other areas. But SiriKit has yet to fulfill its promise. So far it includes just 10 activities—Apple calls them “intent domains”—such as payments, booking rides, setting up to-do lists and looking at photos. Several senior engineers who worked on SiriKit have left Apple or moved off the project.”

12 COMENTARII

  1. Siri cred ca e printre cele mai nefolositoare funcții de pe iPhone. Cel puțin la noi in țara. Dacă ar avea suport pentru limba romana poate altfel as fi vorbit , pana atunci îmi susțin ideea.

  2. Este nefolositor pentru toate țările, trăiesc afara, am mulți prieteni de diferite naționalități și niciunul nu folosește Siri dar nici asistentul celorlalte branduri

  3. De acord. Pentru ca Siri să fi fost distrus, s-ar presupune că a fost mai bun cândva, dar din păcate nu a fost niciodată mai bun. Pur și simplu Siri nu a evoluat decât infinitezimal.

  4. Din cauza asta am optat pentru ceva mai ieftin, dar cu mult superior la HomePod, și anume Alexa Amazon Echo Dot 2. Luminile din casa le am controlate prin Alexa și prin senzori de mișcare iar sunetul îl am prin sound bar, pentru calitate !!! De ce as avea nevoie de un HomePod care sa-mi lase urme pe mobila cu sunet fără calitate prea mare și cu multe bătăi de cap cu Siri. Plus încă o aplicație inutila, HomeKit … prea multe bătăi de cap și pentru ce ??? :(((

  5. Plus ca chargerul din garaj îl am pus pe TP-link socket (priza Smart) și mașina electrică o încarcă cu comanda vocala sau de pe telefon … plus telecomanda mașinii, care o folosesc pentru încălzire … pam-pam