WhatsApp CEDEAZA, Decizia Neasteptata de azi

WhatsApp Messenger a luat pe toata lumea prin surprindere cu o decizie la care nimeni nu se astepta, dar care anunta o schimbare majora pentru viitor.

WhatsApp CEDEAZA Declaratia Neasteptata de

WhatsApp, cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta, a cedat intr-un final in fata presiunilor care sunt facute pe compania americana de aproximativ 1 an de zile de catre foarte multe state din Uniunea Europeana. Cand WhatsApp a fost cumparata de catre Facebook, ambele companii au declarat ca nu vor transfera datele utilizatorilor una catre cealalta, insa un anunt ca asta se va face a fost facut in 2017 si atunci au inceput investigatiile impotriva lor.

WhatsApp a fost si este investigata de Marea Britanie, Germania, Italia, Franta, Spania si alte state europene pentru intentia de a transfera datele utilizatorilor catre Facebook, guvernele acestor tari spunand ca practica e ilegala. Investigatia Marii Britanii impotriva celor de la WhatsApp nu a descoperit vreun transfer de date, deci compania nu va fi amendata, ea semnand un act conform caruia nu va face transferuri pana cand nu va gasi o baza legala pentru a face.

WhatsApp cedeaza, decizia neasteptata de azi

WhatsApp ar incalca legislatia Marii Britanii si a altor state europene daca isi va partaja informatiile cu Facebook, insa ambele companii au afirmat ca nu vor sa riste amenzile ce pot fi impuse, sau blocarea activitatii. Din moment ce WhatsApp este investigata si in alte state ale UE, e posibil ca utilizatorii sa aiba deocamdata datele in siguranta, insa in tarile din afara UE companiile pot face orice doresc, cel putin pana cand guvernele vor interveni.

“I am pleased to state that WhatsApp has now signed an ‘undertaking’ wherein they have given a public commitment not to share personal data with Facebook until they can do so in compliance with the upcoming General Data Protection Regulation (GDPR), which comes into force in May this year.”

WhatsApp a promis intotdeauna ca nu va transfera datele utilizatorilor catre Facebook si ca nu va face bani “pe spatele” utilizatorilor, insa prima promisiune a fost deja incalcata, iar a doua este “in curs” de incalcare. WhatsApp a devenit populara multumita functiilor bune, a faptului ca nu era plina de reclame si din pacate dupa ce a fost cumparata de catre Facebook, aceste lucruri au cam disparut, insa popularitatea sa ramane in continuare mare.

2 COMENTARII